Educatie pacienti: Cum putem identifica ADHD la copii?

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

20/08/2013

Cum putem identifica ADHD la copii?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/cum-putem-identifica-adhd-la-copii/

adhdADHD la copii este o tulburare de atentie des intalnita in randul copiilor care le poate afecta acestora randamenul la scoala si chiar activitatile zilnice. Pentru a putea sa-si controleze emotiile mai bine, sa fie mai atenti la activitatile scolare, este necesar sa se consulte medicul pentru a diagnostica daca putem vorbi de ADHD la copii.

Care sunt simptomele care pot diagnostica ADHD la copii

Principalele simptome ale ADHD (deficitul de atentie si hiperactivitate) sunt relationate cu comportamentul copilului. Un copil care poate fi diagnosticat cu ADHD (conform www. webmd.com) prezinta:

  • Dificultati in a fi atent mult timp
  • Usurinta cu care poate fi distras de la activitatea principala
  • Intreruperea celorlalti in timpul comunicarii sau al desfasurarii unei activitati
  • Greutatea in a-si finaliza indatoririle, activitatile, temele.

Ce cauzeaza ADHD la copii?

Cauzele ADHD la copii nu sunt cunoscute intru totul. Se considera ca este cauzat de slaba transmitere a mesajelor catre creier, relationate cu atentia, organizarea si managementul emotiilor.

In acelasi timp, ADHD la copii poate fi cauzat si de schimbari majore in stilul de viata, in familie, de depresie, anxietate sau de afectiuni care pot afecta functiile creierului.

In ce costa tratamentul ADHD la copii?

Copiii cu ADHD trebuie sa beneficieze de programe educationale specifice precum si de consiliere psihologica. Tratamentul care vizeaza modificarea comportamentului copilului este foarte important.

Grupurile de suport pentru copii trebuie dublate si de suportul adresat parintilor pentru ca acestia sa stie cum sa se confrunte cu un copil cu ADHD.

In cazul copiilor care nu primesc niciun fel de tratament, un comportament agresiv, spre exemplu, se poate agrava pe parcursul anilor.

Este foarte important ca parintii sa consulte medicul la primele simptome de hiperactivitate, neatentie la copii pentru a putea sa inceapa tratamentul adecvat si personalizat pentru copilul lor.

Autor: Anamaria Blanaru

1 Comentarii

  1. ALINA says:

    Buna ziua as dori sa primesc si eu Modele de evaluare și intervenție la elevii cu deficit de atenție cu/fără hiperactivitate (ADHD. va multumesc mult! o zi buna si un An nou mai bun!sau unde as putea gasi vreo carte cu subiectul acesta. imi trebuie pt licenta!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: