Nefrologie & Urologie

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Boala cronica renala, o boala silentioasa

In Romania se apreciaza ca ar exista aproximativ doua milioane de persoane cu boala cronica renala, dar doar 2% dintre acestea sunt diagnosticate si se afla in evidenta si ingrijirea unitatilor medicale.

Citeste ⇾

Factori de risc in bolile de rinichi la copii

Bolile de rinichi pot fi cauzate de infectii sau de alte afectiuni cu care pacientul se confrunta. Afectiunile rinichilor pot fi depistate odata cu simptome ale infectiilor urinare, cu cresterea presiunii arteriale sau cu deficiente in crestere.

Citeste ⇾

Recomandari pentru pacientii cu hipertrofie benigna de prostata

Recomandari legate de schimbarea stilului de viata 1. Reduceti aportul de lichide seara, chiar evitati consumul de orice lichide cu doua ore inainte de culcare, aceasta masura avand ca efect scaderea frecventei urinarilor nocturne. Asigurati-va ca in cursul primei parti a zilei consumati suficiente lichide, astfel incat consumul zilnic de lichide sa nu scada sub […]

Citeste ⇾

Incontinenta urinara

Incontinenta urinara reprezinta pierderea de urina pe cale naturala la timp nepotrivit si in loc nepotrivit, scurgerea involuntara si inconstienta a urinii.

Citeste ⇾