Boli infectioase

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Ministrul Sanatatii: In februarie anul acesta, avem tripla terapie pentru pacientii cu hepatita C

Nici bine nu a fost emis comunicatul de presa din partea companiei farmaceutice despre aprobarea  in UE a terapiei revolutionare  in cazul hepatitei C, ca sute de bolnavi din toata tara au intrebat cand pot beneficia de acest tratament.

Citeste ⇾

Sansa la viata pentru bolnavii de hepatita C. S-a aprobat un tratament nou care poate vindeca boala 100%

Sperante pentru pentru pacientii care sufera de hepatita C. Bolnavii cu infectie cronica a virusul hepatitic C, inclusiv cei cu ciroza compensata a ficatului, vor putea beneficia de un nou tip de tratament, modern.

Citeste ⇾

Fundatia Renasterea continua actiunile din cadrul Caravanei Nationale de informare si preventie a hepatitei A, B si C

Fundatia “Renasterea pentru Sanatate, Educatie si Cultura” continua campania de informare, dar si testarea gratuita pentru depistarea hepatitei C, in interiorul pavilionului Caravanei Nationale de informare si preventie a hepatitei A, B si C.

Citeste ⇾

Tripla terapie pentru hepatita C, disponibila pana la finalul anului

Vin vesti bune pentru pacientii cu afectiuni hepatice. Pana la sfarsitul acestui an, reprezentantii Ministerului Sanatatii spun ca vor introduce tripla terapie pentru hepatita C.

Citeste ⇾

“Actualitati si perspective in afectiunile hepatice din Romania”

Peste 780.000 de oameni mor in fiecare an din cauza infectiei cu virusul hepatitic. Persoanele cu afectiuni hepatice netratate corespunzator au un risc extreme de crescut de a dezvolta dupa 20 de ani ciroza si cancer hepatic.

Citeste ⇾

Ce greseli se fac in diagnosticarea hepatitei C

Hepatita C afecteaza in continuare un numar ridicat de persoane la nivel mondial. Doar in Statele Unite se estimeaza ca numarul bolnavilor cu hepatita C a ajuns la 2,7 milioane. Conform unui studiu publicat in “Annals of Internal Medicine”, varsta medie a persoanelor infectate cu virusul hepatitei C este intre 49 – 50 de ani.

Citeste ⇾

Ciroza hepatica – Simptome, diagnostic, tratament

Ciroza hepatica este o afectiune cronica a ficatului cauzata de alcoolism, hepatita cronica B, C, D si de alte afectiuni ale ficatului. Afectiunea poate fi prevenita prin reducerea consumului de alcool, prevenirea obezitatii, tratarea afectiunilor care pot cauza ciroza hepatica.

Citeste ⇾

Hepatita B – Simptome si preventie

Hepatita B este o boala infectioasa care afecteaza ficatul. Aproximativ 600.000 de persoane mor anual din cauza infectiei cu hepatita B, conform statisticilor World Health Organization (WHO). Virusul se transmite prin contactul sangele sau secretiile persoanei infectate. Hepatita poate cauza boli cronice ale ficatului si constituie un risc al decesului din cauza cirozei si al […]

Citeste ⇾

Relatia medic – pacient in diagnosticarea si tratamentul HIV

Comunicare eficienta a medicului cu pacientul infectat cu HIV este deosebit de importanta in diagnosticarea si monitorizarea tratamentului. Printr-o relatie deschisa medic-pacient cu HIV, medicul va putea sa informeze bolnavul asupra riscurilor bolii, asupra masurilor de preventie a infectarii altor persoane cu virusul HIV.

Citeste ⇾

Factori esentiali in aderenta la tratamentul HIV

Angajarea si participarea corecta a pacientului la planul de ingrijire si tratament HIV in colaborare cu medicul curant este esentiala. Consimtamantul pacientului si stabilirea unei relatii eficiente medic-pacient este importanta pentru ca pacientul cu HIV sa urmeze tratamentul in pofida factorilor perturbatori.

Citeste ⇾