Cancer

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

“Daca aveti cancer la san, nu consumati soia”

Nivelul crescut al unei proteine din soia ar putea favoriza dezvoltarea accelerata a tumorilor canceroase la femeile cu cancer la san in stadiu incipient, avertizeaza cercetatorii americani.

Citeste ⇾

10 simptome banale care pot indica prezenta cancerului

 Un studiu publicat de revista Women’s Health arata ca mai bine de jumatate dintre adultii ignora simptomele cancerului. 10 simptome care par banale la inceput, nu inseamna neaparat prezenta boliii, ci trebuie sa ne duca la doctor, mai intai, pentru mai multe investigatii.

Citeste ⇾

Speranta pentru “condamnati”. La Iasi, cancerul poate fi prezis!

Nu ati vrea sa stiti care sunt riscurile de a suferi de o forma de cancer sau alta, mai ales daca ati avut cazuri in familie?  Nu ati dori sa va luati toate masurile de precautie, sa adoptati din timp un stil de viata sanatos pentru a nu auzi niciodata niciun medic spunand “eu fac […]

Citeste ⇾

Tratament nou pentru cancerul ovarian dificil de tratat

Un grup farmaceutic elvetian a anuntat ca a obtinut omologarea in SUA a unei noi indicatii pentru unul dintre medicamentele sale in domeniul oncologiei, care va fi folosit in tratamentul cancerului ovarian dificil de tratat.

Citeste ⇾

Masuri principale in preventia cancerului

In 2012, aproximativ 707.000 de barbati si 555.000 de femei au murit din cauza cancerului in Uniunea Europeana.  Statisticile in ceea ce priveste numarul de pacienti diagnosticati anual cu cancer sunt ingrijoratoare chiar si in 2014, in pofida cercetarilor constante care se fac in oncologie.

Citeste ⇾

Cancerul uterin – Simptome, diagnostic, preventie

Cancerul uterin afecteaza sistemul reproductiv. In majoritatea cazurilor, principal simptom al cancerului uterin este sangerarea vaginala neobisnuita. Perioada de menopauza si inaintarea in varsta constituie factori de risc care necesita vizitele periodice la medic.

Citeste ⇾

Simptomele principale in cancerul ovarian

Cancerul ovarian este una dintre cele mai frecvente forme de cancer la femei. Diagnosticarea timpurie a cancerului este foarte importanta pentru succesul tratamentului. De cele mai multe ori insa, cancerul ovarian este diagnosticat tarziu. Cancerul ovarian epitelial apare in testutul epitelial al ovarelor si afecteaza in principal femeile care au trecut de menopauza.

Citeste ⇾

Limfomul non-Hodgkin – Simptome si complicatii

Limfomul non-Hodgkin este o forma de cancer care afecteaza sistemul limfatic. Aceasta afectiune este asociata cu procesul de imbatranire deoarece riscul aparitiei limfomului non-Hodgkin creste o data cu varsta. In Marea Britanie, sunt diagnosticati anual 11.800 de bolnavi cu limfom non-Hodkin.

Citeste ⇾

Leucemia – Simptome si factori de risc

Leucemia este o forma de cancer care afecteaza celulele sangelui. Afectiunea incepe in maduva oaselor. In cazul unui bolnav de leucemie, maduva oaselor produce un numar prea mare de leucocite care nu isi mai pot indeplini functiile. In acest caz, bolnavul se confrunta cu anemie, sangerari sau infectii.

Citeste ⇾

Cancerul colorectal – Factori de risc si simptome

Cancerul colorectal determina cresterea necontrolata a unui numar de celule care formeaza un tesut cu caracter malign. Conform statisticilor Institutului National de Cancer din SUA, se preconizeaza ca numarul bolnavilor de cancer de colon va creste in SUA la 143,000 si va cauza 50,830 de decese.

Citeste ⇾