si Alte Categorii

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Disfunctiile sexuale ale barbatului, intre comportament si decizie

Romanii, intr-un procent considerabil, inca vorbesc in soapta despre probleme precum cele de sexualitate ale cuplului.

Citeste ⇾

Feedback-ul pacientului in Romania

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a afirmat ca mecanismul de feedback al pacientului ar putea deveni operational din luna aprilie a acestui an.

Citeste ⇾

Riscul consumului de zahar in bolile netransmisibile

Consumul necontrolat de zahar poate sa afecteze major starea de sanatate, mai ales atunci cand pacientii prefera sa includa in dieta alimente cu zahar care le dau energia zilnica necesara. In acest caz, riscul major este ca pacientii elimina din dieta nutrientii necesari pentru o dieta sanatoasa.

Citeste ⇾

Factori de risc si preventie in boala cronica de rinichi

Boala cronica de rinichi afecteaza din ce in ce mai multe persoane, estimandu-se ca 1 din 10 persoane are o afectiune minora sau majora a rinichiului. Ingrijorator este faptul ca in fiecare an milioane de persoane la nivel global mor din cauza unei complicatii in bolile de rinichi. In sprijinul acestora, dar si ca un […]

Citeste ⇾

Oboseala cronica – Simptome, diagnostic, tratament

Sindromul oboselii cronice este considerat de specialisti o afectiune ale carei cauze nu sunt intru totul edificate. Se considera ca oboseala cronica poate avea intre cauze atat infectiile virale cat si conditiile de stres. Alte teorii specifica drept cauze afectarea sistemului imunitar sau a sistemului nervos.

Citeste ⇾

Hemofilia – Factori de risc si simptome

Hemofilia este o afectiune mostenita care afecteaza coagularea sangelui. Boala este transmisa copilului de la unul sau de la ambii parinti. Un copil afectat de hemofilie va prezenta primele simptome la aparitia vanatailor pe diferite parti ale corpului sau la sangerari majore in cazul caderii sau extractiei dintilor.

Citeste ⇾

Sindromul Down-Simptome si factori de risc

Sindromul Down este o conditie genetica afectand dezvoltarea corecta fizica si intelectuala. Este cea mai frecventa tulburare cromoziomala. Anual in SUA se nasc aproximativ 6000 de copii cu sindromul Down, conform Centers for Disease Control and Prevention.

Citeste ⇾

Recomandari pentru pacientii cu spondilita anchilozanta

Spondilita anchilozanta (spondilita ankilopoietica) este o inflamatie reumatismala cronica care afecteaza in principal coloana vertebrala si articulatiile sacro-iliace, evoluand progresiv spre anchiloza.

Citeste ⇾

Anorexia nervoasa – cauze si simptome

Anorexia este cauzata de tulburari alimentare si se manifesta printr-o scadere radicala a greutatii corporale. Expertii considera ca multe persoane care sufera de anorexie au o imagine distorsionata asupra propriul corp, fapt pentru care apeleaza la diete drastice si la exercitii fizice epuizante.

Citeste ⇾

Dieta pentru hidratarea optima

Hidratarea este un factor esential in mentinerea sanatatii. Este foarte importanta hidratarea pentru celule, tesuturi si pentru ca organele sa functioneze optim. Cantitatea de lichide pe care o necesita corpul variaza in functie de cativa factori importanti precum varsta, greutate, starea de sanatate dar si de conditiile de mediu.

Citeste ⇾