Educatie pacienti: Pozitia corecta a copilului in banca si in fata calculatorului

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

23/08/2013

Pozitia corecta a copilului in banca si in fata calculatorului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/pozitia-corecta-a-copilului-in-banca-si-in-fata-calculatorului/

pozitia in banca la copiiPozitia in care copilul sta in banca, unghiul din care priveste tabla de scris, felul in care este aplecat asupra caietului de clasa ii poate afecta pe termen lung sanatatea. In acelasi timp, o pozitie incorecta la scoala si chiar acasa in fata calculatorului poate cauza dureri de spate si afectiuni oftalmologice.

Educatia corecta pentru o pozitie sanatoasa

Expertii recomanda, in primul rand, o educare a parintilor si a profesorilor asupra pozitiei corecte a copilului care sa nu ii afecteze starea de sanatate. Profesorii trebuie sa ii atentioneze pe copiii in cazul unei pozitii gresite si sa ii ajute sa stea corect.

Regulile esentiale ale unei pozitii corecte pe scaun

  • Atunci cand are spatele sprijinit de spatarul scaunului, copilul trebuie sa aiba sezutul apropiat de spatele scaunului. Soldurile, gleznele si genunchii trebuie sa formeze un unghi de 90˚.
  • In fata calculatorului, dispozitivul trebuie sa fie la inaltimea ochilor copilului sau doar putin mai jos.
  • Coatele trebuie sa fie pe masa
  • Picioarele trebuie sa stea pe podea, si nu balansate
  • In timpul lucrului, al scrisului in caiete este permisa o aplecare de aproximativ 30˚
  • Scaunul trebuie sa fie tras sub masa sau banca
  • Trebuie evitata pozitia picior peste picior care poate dauna muschilor. Aceasta pozitie poate afecta si partea de jos a spatelui odata cu zona pelviana. Daca totusi copilul simte nevoia sa isi miste pozitia picioarelor, incrucisarea gleznelor este considerata o optiune mai buna

O pozitie incorecta poate dauna randamentului copilului la scoala:

  • O pozitie incorecta ii poate cauza disconfort, miscari constante care sa ii perturbe atentia la ore
  • O pozitie incorecta ii poate cauza dureri de spate, senzatia de incomoditate si de oboseala
  • In lipsa unei pozitii corecte, copilul poate avea probleme in a citi un text sau in a scrie aliniat, citet cerintele scolare.

Autor: Anamaria Blanaru

1 Comentarii

  1. merisor says:

    I LIKE IT!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: