Alte articole

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Noi sfaturi pentru gravidele care calatoresc cu avionul

Specialistii de Colegiului Regal de Obstetrica si Ginecologie din Marea Britanie spun ca cea mai sigura perioada pentru a calatori cu avionul in cazul femeilor gravide este inainte ca sarcina sa ajunga la 37 saptamani, respectiv la 32 de saptamani daca este vorba despre gemeni.

Citeste ⇾

Boli principale care afecteaza sanatatea copiilor

Pneumonia, varicela, infectarea cu virusul HIV, bolile diareice, afectiuni cauzate de nasterile premature sunt principalele boli care pot afecta copiii de la primele luni de viata, precizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) Informarea parintilor de catre medici despre aceste boli contribuie decisiv la preventia si diagnosticarea din timp a acestor afectiuni cu un risc […]

Citeste ⇾

Atentie la efectul toxic al produselor chimice asupra copiilor!

Substantele toxice care pot afecta sanatatea copiilor pot fi gasite in fiecare casa, daca ne gandim la substante precum produsele de curatat, detergentii de vase sau de rufe, produsele pentru parchet sau mobila, vopsele si chiar pesticidele. Un copil nesupravegheat este supus riscului de a intra in contact cu aceste substante si de a suferi […]

Citeste ⇾

Pozitia corecta a copilului in banca si in fata calculatorului

Pozitia in care copilul sta in banca, unghiul din care priveste tabla de scris, felul in care este aplecat asupra caietului de clasa ii poate afecta pe termen lung sanatatea. In acelasi timp, o pozitie incorecta la scoala si chiar acasa in fata calculatorului poate cauza dureri de spate si afectiuni oftalmologice.

Citeste ⇾

Cum masuram corect temperatura corporala?

Temperatura corporala se defineste drept echilibrul intre procesele de termogeneza (producerea de caldura de catre organism) si termoliza (cedarea excesului de caldura de catre organism inspre mediul inconjurator).  Febra se defineste drept cresterea temperaturii centrale peste 38 de grade Celsius. 

Citeste ⇾

Jocul si jucariile copilului

Jocul reprezinta activitatea primordiala a copilului. Prin joc isi dezvolta gandirea, inteligenta, abilitatile motrice si cunoaste realitatea inconjuratoare.

Citeste ⇾