Astm

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Dieta in astm – alimente care agraveaza sau previn astmul

O metoda importanta de prevenire a astmului este cunoasterea factorilor declansatori, a alergenelor si a factorilor variabili precum stresul, modificarile de ordin emotional. Alergenele alimentare influenteaza in special astmul la copii. In acest caz, o dieta adecvata in astm poate scadea sau elimina riscul declansarii astmului.

Citeste ⇾

7 mai, Ziua Mondiala a Astmului

La nivel mondial Ziua Internationala a Astmului este marcata pe data de 7 mai. In 2013 tematica Zilei Mondiale a Astmului este “Puteti controla astmul”, iar subtema acesteia este reprezentata de “E timpul pentru tratamentul astmului bronsic”.

Citeste ⇾

Aveti astm? Ce trebuie sa spuneti medicului de familie?

In urma stabilirii tratamentului impotriva astmului, este deosebit de importanta comunicare pacient-medic pentru o monitorizare eficienta a astmului. Notarea exacerbarilor astmatice de catre pacient reprezinta un factor de stabilire a nivelului de control al astmului.

Citeste ⇾

Cum sa te aperi de astm in propria casa

Cunoasterea factorilor de declansare a astmului si a masurilor preventive inrautatirii starii de sanatate a bolnavilor de astm este extrem de importanta. Care sunt masurile principale de eliminare a factorilor de risc in cazul astmului?

Citeste ⇾

Cum influenteaza astmul calitatea vietii bolnavilor?

Astmul este o afectiune inflamatorie cronica a cailor respiratorii, ce apare mai ales in cazul persoanelor cu imunitate scazuta in fata factorilor de mediu ce pot declansa boala. Astmul se manifesta prin: dificultati de respiratie, dureri si presiune in piept, respiratie suieratoare (episoade de weheezing), episoade acute de tuse, ce se intensifica mai ales dimineata si […]

Citeste ⇾

Astmul bronsic – cauze si tratament

Astmul bronsic este definit drept o boala respiratorie, inflamatorie cronica. Se estimeaza ca 5 din 100 de oameni sufera de astm si numarul acestora este in continua crestere. Se inregistreaza variatii mari in functie de caracteristicile populatiei: sex, varsta, etnie, nationalitate, nivel social, mediu de viata.

Citeste ⇾