Educatie pacienti: Dieta in astm – alimente care agraveaza sau previn astmul

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

10/09/2013

Dieta in astm – alimente care agraveaza sau previn astmul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/dieta-in-astm-alimente-care-agraveaza-sau-previn-astmul/

dieta  astmO metoda importanta de prevenire a astmului este cunoasterea factorilor declansatori, a alergenelor si a factorilor variabili precum stresul, modificarile de ordin emotional. Alergenele alimentare influenteaza in special astmul la copii. In acest caz, o dieta adecvata in astm poate scadea sau elimina riscul declansarii astmului.

Ce alimente din dieta pot agrava astmul

Exista anumite alimente care pot agrava simptomele astmului precum laptele de vaca, ouale, pestele, crustacee, alunele, produsele cu drojdie sau cu anumiti coloranti si aditivi.

Evitarea alergenelor alimentari este foarte importanta. Este esential sa consultati medicul si sa identificati care sunt acestea alaturi de factorii de risc in astm.

Evitarea produselor bogate in calorii. Cresterea in greutate poate agrava astmul sau poate provoca boli cardiovasculare.

Dieta care amelioreaza sau previne astmul

Reducerea greutatii prin dieta si un program regulat de exercitii fizice pot imbunatati functionarea plamanilor.

Planul unei diete in astm trebuie sa include o varietate de fructe si legume, produse din grau integral, cereale. Este recomandat sa se consume 5 legume si fructe pe zi si sa se adauge o hidratare corecta.

Studii olandeze (citate de www.asthma.org.uk) au demonstrat ca persoanele care consuma multe fructe si legume au plamani mai sanatosi.

O dieta bogata in vitamina C si E se considera benefica in a reduce inflamatia plamanilor in cazul persoanelor cu astm.

O dieta bogata in nutrienti poate ajuta sistemul imunitar si poate preveni imbolnavirea cu gripa sau raceala, factori de risc in astm.

Consumul de alimente bogate in Omega3 poate fi benefic pentru combaterea astmului.

Beta-carotemul, magneziul sunt recomandate in dieta persoanelor cu astm sau pentru a preveni afectiunea.

Alaptatul pana la 6 luni poate sa reduca major riscul de declansare a astmului, protejand copilul de rinite, probleme respiratorii.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: