Alte articole

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Bolile respiratorii, a treia cauza de mortalitate in UE

Dupa bolile cardio si cerebro-vasculare, bolile respiratorii reprezinta a treia cauza de mortalitate in Uniunea Europeana., conform statisticilor prezentate de dr. Catalina Panaitescu, medic primar de medicina familiei in cadrul Conferintei Nationale de Medicina Familiei 2014. In cadrul conferintei, a fost anuntata constituirea Grupului Respiro – Grup de excelenta in asistenta bolilor respiratorii care va […]

Citeste ⇾

Beneficiile renuntarii la fumat

In numai 20 de minute de la ultima tigara incepe sa se amelioreze frecventa cardiac si a circulatiei periferice. Aceasta este puternic afectata la fiecare noua tigara, si este cu atat mai persistent cu cat numarul de tigari fumate pe zi este mai mare.

Citeste ⇾