Educatie pacienti: Masuri esentiale pentru a ne proteja copilul de conjunctivita

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

02/08/2013

Masuri esentiale pentru a ne proteja copilul de conjunctivita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/masuri-esentiale-pentru-a-ne-proteja-copilul-de-conjunctivita/

Masuri esentiale pentru a ne proteja copilul de conjunctivitaOrice copil poate face conjunctivita prin contactul cu o persoana care are conjunctivita sau prin folosirea unui obiect folosit de un bolnav de conjunctivita, cum ar fi un servetel sau o batista. In timpul verii, copiii sunt si mai expusi riscului de a face conjunctivita. Care sunt factorii de risc?

Factorii de risc crescuti pe timpul verii

In timpul verii, copiii sunt mai predispusi sa se imbolnaveasca de conjunctivita daca merge la piscine publice. Prin inotul in apa contaminata sau prin folosirea unor prosoape care ar fi putut sa intre in contact cu un bolnav de conjunctivita, copilul este mult mai expus factorului de risc.

In acelasi timp, taberele de vara in care copilul se afla in mijlocul mai multor copii de la care ar putea sa ia conjunctivita creste riscul de contaminare.

In acest sens, medicii trebuie sa atentioneze parintii asupra factorilor de risc pe timpul verii si sa recomande supravegherea atenta a copiilor printr-o selectie atenta a locurilor in care acestia isi petrec timpul liber.

Masuri principale de prevenire a conjunctivitei la copii

Copiii trebuie sa fie educati sa-si spele des mainile cu apa si sapun, dupa o activitate in grup, dupa contactul cu alti copii, si inainte de mesele zilnice.

Pentru prevenirea conjunctivitei, copiii nu trebuie sa foloseasca in comun cu alti copii prosoape, servetele, batiste, chiar si produse de machiaj in cazul fetelor pentru a nu risca sa foloseasca produse deja contaminate.

Parintii pot sa scada riscul infectarii copiilor cu conjunctivita si prin spalarea hainelor, a prosoapelor pe care copilul le-a folosit in alte locuri decat acasa.

Atentie la alergii

In cazul in care copilul este alergic la praf sau polen, parintii trebuie sa inchida ferestrele in timpul zilei in cazul in care observa o cantitate crescuta de praf sau polen in aer.

In acelasi timp, este recomandata o curatenie atenta in interiorul casei pentru inlaturarea alergenelor.

In cazul in care parintii observa simptome de conjunctivita, trebuie sa se adreseze medicului pentru un diagnostic corect.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: