Victor Costache a primit aviz negativ pentru portofoliul Sanatatii in Guvernul Orban II

19/02/2020
Victor Costache a primit aviz negativ pentru portofoliul Sanatatii in Guvernul Orban II

Victor Costache a primit aviz negativ pentru portofoliul Sanatatii in Guvernul Orban II

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/victor-costache-a-primit-aviz-negativ-pentru-portofoliul-sanatatii-in-guvernul-orban-ii/

Victor Costache, propus ministru la Sanatate in Guvernul Orban II, a primit aviz negativ pentru functia de ministru al Sanatatii.

Miercuri, Victor Costache a fost audiat in comisiile reunite de specialitate din Camera Deputatilor si Senat.
El a primit aviz negativ pentru functia de ministru al Sanatatii. S-au inregistrat 20 de voturi „pentru” avizul negativ, 6 „impotriva si o abtinere.

La audiere el a facut referiri la cazul Beuran, la criza vaccinurilor, dar si la strategiile de dezvoltare a sistemului de sanatate, printre care finantarea medicinei de familie, a medicinei dentare si nu numai.

Totodata, el a facut referiri si la activitatea sa de chirurg din weekend. Astfel, el a declarat ca in perioada in care a fost ministru al Sanatatii, a operat aproape 40 de pacienti si ca functia din Guvern nu il incurca.

De asemenea, nici subiectul sistemului informatic de sanatate nu a fost uitat. In context, Costache a precizat ca s-a fost semnat un contract de modernizare cu fonduri europene si ca urmeaza sa fie crescuta capacitatea de stocare a sistemului, astfel incat sa nu mai existe blocaje de functionare.

Avizul comisiilor este unul consultativ, iar votul pentru investirea Guvernului Orban II va fi dat in plenul reunit, luni, 24 februarie, incepand cu ora 16.00.

Etichete: victor costache, aviz comisii parlament, aviz costache, costache aviz negativ, guvernul orban 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: