Costache: In 2020-2021 nu va mai exista o criza a vaccinurilor

19/02/2020

Costache: In 2020-2021 nu va mai exista o criza a vaccinurilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/costache-in-2020-2021-nu-va-mai-exista-o-criza-a-vaccinurilor/

A fost demarata achizitia pentru noi doze de vaccin impotriva gripei sezoniere, in contextul in care cele 1,6 milioane de doze comandate pentru acest sezon au fost distribuite medicilor, in totalitate, a precizat Victor Costache, care a adaugat ca noile vaccinuri urmeaza sa fie disponibile in doua-trei saptamani.

“S-au distribuit toate cele aproape 1,6 milioane de doze de vaccin antigripal si rezultatele s-au vazut: rata de decese este de trei ori mai mica fata de anul anterior. (Pana – n.r.) Astazi au fost inregistrate 39 de decese, iar ultimele au fost numai in cazul pacientilor varstnici, cu multiple comorbiditati. (…) S-a demarat o achizitie suplimentara (de vaccinuri antigripale – n.r.), avem un contract-cadru de achizitie si, probabil, in doua-trei saptamani vom avea doze suplimentare”, a spus Victor Costache la B1TV, citat si de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit acestuia, campania de vaccinare impotriva gripei din acest an poate fi catalogata ca un succes, chiar daca ar fi inceput mai tarziu si cu probleme legate de distributie.

De asemenea, a adaugat ca anul acesta, procedurile pentru achizitia vaccinurilor antigripale vor incepe in luna martie si a dat asigurari ca in sezonul 2020-2021 nu va mai exista o criza a vaccinurilor.

 

Etichete: vaccinuri antigripale, vaccin gripal, vaccinare antigripala, vaccinare la medicul de familie, vaccinare gratuita, victor costache 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19