CNAS a accesat fonduri europene in valoare de 20 de milioane euro | Ce se va intampla cu PIAS

21/01/2020
CNAS a accesat fonduri europene in valoare de 20 de milioane euro | Ce se va intampla cu PIAS

CNAS a accesat fonduri europene in valoare de 20 de milioane euro | Ce se va intampla cu PIAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-a-accesat-fonduri-europene-in-valoare-de-20-milioane-euro-ce-se-va-intampla-cu-pias/

CNAS a semnat un Contract de finantare in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA), care are ca obiectiv dezvoltarea si implementarea unui sistem integrat de management.

Potrivit unei informari oficiale, acest sistem va permite elaborarea de rapoarte, analize si studii menite sa optimizeze si sa consolideze capacitatea decizionala a CNAS, prin prelucrarea datelor specifice colectate in Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS).

In baza contractului, CNAS va beneficia de finantare nerambursabila de la Autoritatea de Management POCA pentru implementarea proiectului cu titlul „Sistem Integrat de Management in Sistemul de Asigurari Sociale de Sanatate”, cod MySMIS 130048/cod SIPOCA 729.

Valoarea totala a proiectului este de 101,98 milioane lei, din care 85,64 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila acordata de Autoritatea de Management POCA.

“Am reusit sa obtinem aceasta finantare cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene si ii multumesc domnului ministru Marcel Bolos pentru suportul acordat. Astazi, PIAS cuprinde sisteme create la momente diferite, de echipe diferite, care nu pot fi utilizate pentru a obtine o analiza integrata. Cu ajutorul acestui proiect, datele din sistem vor fi convertite, reformatate, renumerotate si sumarizate, astfel incat sa obtinem o imagine unica a activitatilor CNAS. Analizele integrate ne vor permite elaborarea de politici publice bazate pe dovezi, care sa ne ajute in atingerea unor obiective reale, in interesul asiguratilor”, a declarat Adela Cojan, presedintele CNAS, conform comunicatului dat, marti, publicitatii.

Prin sistemul care va fi creat in cadrul acestui proiect, datele extrase din PIAS vor fi integrate si organizate intr-un format unic de referinta.

Astfel, din PIAS vor fi generate rapoarte personalizate in vederea efectuarii analizelor, studiilor si statisticilor necesare la nivel intern sau la solicitarile Ministerului Sanatatii ori a altor institutii precum Institutul National de Statistica si Institutul National de Sanatate Publica. Aceste date vor contribui la o mai buna intelegere a nevoilor asiguratilor, la reducerea riscurilor si cresterea eficientei cheltuielilor publice in sistemul de sanatate, se mai precizeaza in comunicatul CNAS.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.

Etichete: CNAS, PIAS, platforma informatica asigurari de sanatate, asigurari de sanatate, sistemul cardului de sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Francu Mihaela Carmen says:

    Oare cand se va gindi CNAS si la nevoile medicilor ?
    Vor vedea si stresul la care ne supun prin nefunctionalitatea PIAS ?
    sau doar cum sa fim sanctionati ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: