Segment dedicat medicinei de familie in Programul Operational pentru Sanatate

19/02/2020

Segment dedicat medicinei de familie in Programul Operational pentru Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/segment-dedicat-medicinei-de-familie-in-programul-operational-pentru-sanatate/

Victor Costache, ministrul propus al Sanatatii cabinetul Orban II, spune ca in cadrul Programului Operational pentru Sanatate exista un segment care va fi alocat medicinei de familie, apoi altul medicinei stomatologice pentru copii, precum si pentru non-asigurati.

“In Programul Operational pentru Sanatate, pe care l-am elaborat impreuna cu colegii de la Fonduri europene, avem un sector, un segment dedicat medicinei de familie si, de asemenea, un sector – o noutate – care va fi alocat medicinei stomatologice pentru tot ceea ce inseamna nu numai populatie pediatrica, dar si segmentul non-asigurat din Romania”, a precizat Victor Costache, citat de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit acestuia, finantarea medicinei dentare a fost neglijata in ultimii 30 de ani:

“Nu este o problema care dateaza de ieri de azi sau de anul trecut. Evident, trebuie sa se aloce mai multe resurse medicinei dentare, deoarece o sanatate precara a cavitatii bucale nu se rasfrange doar asupra cavitatii bucale, ci a intregului corp. (…) In contextul unui buget de stat golit si vaduvit, avem un ministru de Finante si un prim-ministru care au girat o politica bugetara rationala si sa speram ca la rectificarea din vara se vor putea aloca mai multe fonduri”.

Totodata, el a adaugat ca sistemul de sanatate este subfinantat cronic si daca nu vom avea o alocare corecta din PIB, populatiei trebuie prezentat un sistem alternative care sa ajute scaderea costurilor .

Etichete: victor costache, medicina de familie, stomatologie copii, medicina dentara, pacienti fara asigurare, sistemul de sanatate

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: