Ultima zi a starii de alerta in Romania

08/03/2022
Ultima zi a starii de alerta in Romania

Ultima zi a starii de alerta in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ultima-zi-a-starii-de-alerta-in-romania/

Marti, 8 martie, este ultima zi de stare de alerta sanitara pe teritoriul Romaniei, in contextul pandemiei de Covid-19.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca starea de alerta va inceta dupa data de 8 martie, avand in vedere o scaderea semnificativa a cazurilor de Covid-19 din valul cinci al pandeniei.

“Epidemia de Covid-19 se afla pe o panta accelerat descendenta la noi in tara, iar valul 5 este aproape de a se incheia. Este momentul, deci, sa luam noi decizii legate de gestionarea acestei situatii, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat, astazi, o sedinta de evaluare cu toti responsabilii din domeniu, in urma careia am hotarat sa nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alerta instituita in Romania”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, vineri, intr-o declaratie publica.

Stare de alerta sanitara in Romania a fost valabila din data de 15 mai 2020 si pana pe 8 martie 2022.

In cei aproape doi ani, am inregistrat cinci valuri pandemice pe teritoriul tarii. Acum, odata cu ridicarea starii de alerta, urmeaza sa fie eliminate si o serie de restrictii care au fost in vigoare pana acum.

De asemenea, Ministerul Sanatatii este asteptat sa vina cu reglementari legislative privind situatia sutelor, miilor de angajati din domeniul public sanitar, incadrati pe perioada determinata in timpul pandemiei.

Etichete: stare de alerta, restrictii, pandemie covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: