Situatie incerta pentru angajatii din sistemul public sanitar incadrati in perioada pandemiei

07/03/2022

Situatie incerta pentru angajatii din sistemul public sanitar incadrati in perioada pandemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/situatie-incerta-pentru-angajatii-din-sistemul-public-sanitar-incadrati-in-perioada-pandemiei/

UPDATE: Personalul din unitatile publice sanitare care a fost incadrat fara concurs pe perioada starii de alerta poate ramane pe post, prin sustinerea si promovarea unui examen. (Citeste AICI)

Stirea initiala:

Sute sau chiar mii de angajati din sistemul public sanitar se afla intr-o situatie incerta dupa ridicarea starii de alerta, pentru ca acestia au contracte pe perioada determinata, fiind angajati in contextul pandemiei.

In aceasta situatie se afla si 300 de angajati ai Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad, care si-ar putea pierde posturile.

Potrivit reprezentantilor SCJU Arad, in perioada pandemiei au fost angajati zeci de medici si asistenti medicali, pentru a se putea face fata numarului mare de pacienti internati cu COVID-19, insa acestia au contracte cu perioada determinata, valabile in starea de alerta. Dupa ridicarea starii de alerta, personalul aflat in aceasta situatie va putea ramane pe posturi inca 30 de zile, relateaza Agerpres.

Reprezentantii spitalului spun ca risca sa isi piarda posturile 22 de medici, 129 de asistenti medicali, 89 de infirmieri, 31 de brancardieri, 14 registratori medicali si patru muncitori necalificati.

Conducerea unitatii medicale doreste sa pastreze o parte dintre angajati, insa asteapta aparitia unor reglementari legale privind posibilitatea incadrarii lor pe perioada nedeterminata.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat, in luna februarie, ca personalul medical, inclusiv cel din directiile de sanatate publica, care a fost angajat suplimentar pe perioada pandemiei, ar putea ramane sa lucreze in sistem, apreciind ca este nevoie de specialisti in acest domeniu.

In situatia angajatilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Arad se afla angajati si din alte unitati sanitare din Romania.

Etichete: angajati sistemul public sanitar, angajati spitale in pandemie, spitalul judetean de urgenta arad

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: