UE se va aproviziona cu 110.000 de doze de vaccin impotriva variolei maimutei

14/06/2022
UE se va aproviziona cu 110.000 de doze de vaccin impotriva variolei maimutei

UE se va aproviziona cu 110.000 de doze de vaccin impotriva variolei maimutei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ue-se-va-aproviziona-cu-110-000-de-doze-ale-unui-vaccin-impotriva-variolei-maimutei/

Uniunea Europeana a anuntat ca va semna un acord cu un producator farmaceutic pentru a se aproviziona cu 110.000 de doze ale unui vaccin impotriva variolei maimutei. Vaccinurile ar urma sa fie livrate incepand cu sfarsitul lunii iunie, potrivit comisarului european pentru Sanatate Stella Kyriakides, informeaza Reuters.

Cu ocazia unei intruniri a ministrilor Sanatatii din UE, organizata marti in Luxemburg, Stella Skyriakides a spus ca aceste vaccinuri vor fi cumparate din fonduri europene si vor fi livrate statelor din UE.

Oficiali din Comisia Europeana au declarat ca producatorul acestui vaccin va fi anuntat in scurt timp, relateaza si Agerpres.

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a anuntat in aceasta luna ca poarta discutii cu compania daneza de biotehnologie Bavarian Nordic in legatura cu datele medicale obtinute in urma unui studiu clinic care ar putea sa duca la o extindere a autorizatiei de utilizare a vaccinului Imvanex, cunoscut sub denumirea de Jynneos in Statele Unite si folosit impotriva variolei, pentru a include si utilizarea sa impotriva variolei maimutei.

De asemenea, Agentia pentru alimente si medicamente din Statele Unite (FDA) a emis deja autorizatia ce permite ca acest vaccin fabricat impotriva variolei de Bavarian Nordic sa fie folosit impotriva variolei maimutei.

Unele dintre statele din UE, inclusiv Germania si Spania, au plasat comenzi proprii privind achizitionarea de vaccinuri impotriva acestei boli. Pana in prezent, in Uniunea Europeana au fost inregistrate circa 900 de cazuri de variola maimutei.

La inceputul acestei saptamani, Romania a confirmat primul caz de variola maimutei. Este vorba de un barbat in varsta de 26 de ani din Bucuresti. Starea lui este stabila.

Vezi si: Metodologia de supraveghere a cazurilor de variola maimutei (Monkeypox)

Etichete: vaccin variola maimutei, monkeypox

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: