Primele cazuri de variola maimutei, in Romania | Pacientii sunt izolati

14/06/2022
Primele cazuri de variola maimutei, in Romania | Pacientii sunt izolati

Primele cazuri de variola maimutei, in Romania | Pacientii sunt izolati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-caz-de-variola-maimutei-in-romania-pacientul-este-izolat/

Update: Al doilea caz de variola maimutei diagnosticat in Romania

Ministerul Sanatatii a transmis, marti, ca a fost diagnosticat al doilea caz de variola maimutei in Romania. Potrivit sursei citate, este vorba despre un barbat de 32 de ani.

“Acesta s-a prezentat la o clinica medicala din Bucuresti saptamana trecuta iar investigatiile de laborator au confirmat astazi ca pacientul este infectat cu variola maimutei. Starea barbatului este buna si acesta va ramane in izolare. A fost declansata ancheta epidemiologica pentru stabilirea contactilor directi.”, a precizat MS.

………………………………………………………………………………………………

Stirea initiala: Ministerul Sanatatii (MS) a anuntat la inceputul acestei saptamani ca a fost diagnosticat primul caz de variola maimutei (monkeypox), in Romania.

“Este vorba despre un barbat in varsta de 26 de ani din Bucuresti. Acesta a fost diagnosticat in cursul zilei de astazi in urma investigatiilor de laborator. Boala a debutat in urma cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital in cursul noptii precedente. Starea barbatului este buna.”, a transmis ministerul.

Potrivit sursei citate, barbatul primeste tratament simptomatic si se afla in izolare.

“Din anamneza, rezulta ca partenerul persoanei infectate a calatorit in ultima perioada in mai multe tari din Europa unde exista numeroase cazuri de infectie cu variola maimutei.”, mai precizeaza MS.

In prezent, pacientul este internat si va ramane in izolare pentru o perioada de 21 de zile, calculata de la momentul cand au aparut simptomele. In prezent se deruleaza ancheta epidemiologica referitoare la acest caz.

Vezi si: Metodologia de supraveghere a cazurilor de variola maimutei (Monkeypox)

Etichete: variola maimutei, monkeypox,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: