Transplantul de plamani, in curand, la Bucuresti

15/10/2015

Transplantul de plamani, in curand, la Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/transplantul-de-plamani-in-curand-la-bucuresti/

transplant-plamaniTransplantul de plamani, realizat la Bucuresti? S-ar putea intampla in viitorul apropiat, dupa ce s-a anuntat oficial aceasta intentie, care ar urma sa fie pusa in practica la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central.

“Intentionam sa dezvoltam, impreuna cu Spitalul Militar Central, transplantul de plamani in Romania. Pentru ca Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central a excelat, de-a lungul vremii, a fost in prima linie a transplanturilor de tesuturi — cornee, os — si au fost specialitati de traditie. Speram in continuare sa folosim toata energia si tot potentialul stiintific medical al acestei unitati de elita a medicinei romanesti”, a declarat Radu Deac, directorul executiv al Agentiei Nationale de Transplant, conform Agerpres.

Transplantul de plamani este de dorit sa se realizeaze cat mai repete posibil, dupa organizare institutiei si specializarea cadrelor medicale.

“Am dori cat mai repede sa incepem transplantul de plamani, dar intrucat este o actiune extrem de complexa imi este greu sa va dau un termen precis. Noi dorim cat de curand. Mai este nevoie de organizare, pregatire, cadre tinere care sa mearga la specializare”, a mai Radu Deac.

Citeste si Medicii care fac operatii de transplant raman neplatiti

Romania este tara europeana cu cea mai mare crestere a numarului de operatii de transplant in ultimii ani. Cu toate acestea, Ministerul Sanatatii inca nu aloca niciun leu pentru onorariile personalului medical.

Citeste si Anul acesta se va realiza primul transplant de mana din Romania

Specialistii spun ca interventia este una de mare finete. In timpul transplantului, chirurgii leaga doua oase mari, cel putin 23 de tendoane, doua artere, 3 nervi si cel putin 4 vene, asa ca echipa de medici trebuie sa fie un complexa.

Citeste si Operatie de transplant de cap programata peste doi ani

Un tanar de 30 de ani din Rusia este primul pacient care s-a oferit voluntar pentru acest tip de transplant. Barbatul sufera de o boala care i-a distrus muschii si l-a lasat aproape complet paralizat.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: