Operatie de transplant de cap programata peste doi ani

15/09/2015

Operatie de transplant de cap programata peste doi ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/operatie-de-transplant-de-cap-programata-peste-doi-ani/

chirurgieIn decembrie 2017 este programata una dintre cele mai controversate interventii din lumea medicala, respectiv transplantul de cap.

Sergio Canavero este un chirurg italian care a lansat in urma cu cateva luni ideea unei operatii de transplant de cap, dar despre care multe voci din lumea medical-stiintifica spun ca este fantezie pura.

Acum, medicul cu idei futuriste a anuntat ca operatia controversata va avea loc peste aproximativ 2 ani, in decembrie 2017.

Un tanar de 30 de ani din Rusia este primul pacient care s-a oferit voluntar pentru acest tip de transplant. Barbatul sufera de o boala care i-a distrus muschii si l-a lasat aproape complet paralizat.

La acest moment nu se stie de unde sau de la cine va proveni trupul sanatos la care ar urma sa se atasese capul voluntarului rus.

Conform publicatiei Daily Mail, medicul din Italia a afirmat ca toate mijloacele pentru operatie exista deja.

Costurile acestei interventii de transplant de cap se ridica la suma de 18 milioane de euro, iar durata se estimeaza undeva la circa 36 de ore.

Chirurgul Sergio Canavero a mai declarat, conform mai multor publicatii internationale, ca transplantul va fi realizat doar atunci cand pacientii nu mai au nicio alta cale de vindecare.

Alti specialisti din lumea medicala sunt reticienti cu privire la reusita operatiei de transplant de cap.

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Lore says:

    Un subiect foarte intetrsant! Bravo Adriana! Bravo!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: