Studiu: Primul test in flux lateral din lume pentru detectarea tumorilor cerebrale

09/11/2023
Studiu: Primul test in flux lateral din lume pentru detectarea tumorilor cerebrale

Studiu: Primul test in flux lateral din lume pentru detectarea tumorilor cerebrale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-primul-test-in-flux-lateral-din-lume-pentru-detectarea-tumorilor-cerebrale/

Oamenii de stiinta lucreaza la primul test in flux lateral din lume pentru detectarea tumorilor cerebrale, relateaza DPA/PA Media si Agerpres.

Potrivit cercetatorilor, studiul va viza tumorile agresive, recurente, care in prezent conduc la aproape 200.000 de decese pe an la nivel mondial. Noul test, care ar functiona printr-o simpla intepatura in deget, ar putea imbunatati viata a zeci de mii de persoane din intreaga lume. Totodata, ar putea scadea in mod semnificativ presiunea asupra sistemelor sanitare prin reducerea necesitatii efectuarii de scanari cu rezonanta magnetica (RMN) si oferirea unei alternative eficiente din punct de vedere al costurilor.

O echipa de la Universitatea Nottingham Trent (NTU), Anglia, conduce acest studiu, cu sprijin financiar de la Consiliul de Cercetare Medicala din Regatul Unit, si impreuna cu cercetatori de la Universitatea din Sheffield.

“Tumorile cerebrale sunt gestionate prin cele mai bune tratamente disponibile atunci cand sunt diagnosticate pentru prima data dar, din pacate, recurenta este o problema majora si unele revin foarte rapid si in mod agresiv. Daca se realizeaza un RMN la sase luni dupa tratament, pana atunci o tumoare ar fi putut reveni de o perioada semnificativa de timp. Este dificil de imaginat o tehnologie medicala atat de utilizata si de inteleasa ca testul in flux lateral. Aceasta tehnologie ar asigura monitorizarea regulata si accesibila a bolii de catre pacienti, acasa, intr-un mod usor de utilizat. Speram ca aceasta ar putea fi aplicata si altor tipuri de cancer, putand contribui la salvarea a milioane de vieti in intreaga lume”, a declarat Philippe Wilson, profesor la One Health NTU, potrivit surselor citate.

Cercetatorii se concentreaza pe dezvoltarea testelor in flux lateral capabile sa detecteze molecule din sange specifice unei tumori si care ar oferi un indiciu foarte timpuriu al revenirii acesteia.

Etichete: test tumori cerebrale, detectare tumori cerebrale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: