Patru localitati din judetul Brasov nu au medici de familie

30/04/2024
Patru localitati din judetul Brasov nu au medici de familie

Patru localitati din judetul Brasov nu au medici de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/patru-localitati-din-judetul-brasov-nu-au-medici-de-familie/

Patru localitati din judetul Brasov nu au, in continuare, asistenta medicala primara, dupa ce, de la inceputul anului si pana in prezent, necesarul de 58 de medici de familie de la nivelul judetului a scazut la un numar de 53, relateaza Agerpres.

Conform datelor prezentate in Colegiul Prefectural de conducerea Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Brasov, la 31 decembrie anul trecut existau 7 localitati fara medic de familie sau fara punct de lucru al unui medic de familie aflat in relatie contractuala cu CAS (Augustin, Beclean, Bunesti, Cata, Lisa, Soars si Ticus).

In prezent, numarul acestor localitati a scazut la 4 (Beclean, Cata, Soars si Ticus), iar doi medici au intrat in contract cu CAS.

Din raportul CAS Brasov pe 2023 reiese ca, la nivelul trimestrului IV, venitul mediu pe cabinet de medicina de familie se situa la 43.496 lei, valorile extreme fiind intre 15.795 lei ca venit minim si 88.166 lei ca venit maxim.

“Cu toate acestea, la nivelul judetului Brasov se manifesta in ultimii ani o scadere a numarului de medici de familie cu liste proprii ce incheie contracte de furnizare de servicii medicale in asistenta medicala primara cu CJAS Brasov, de la 320 cabinete in anul 2016, la 293 de cabinete la 31 decembrie 2023”, se arata in Raportul CAS Brasov, potrivit sursei citate.

Etichete: medici de familie brasov, posturi medici de familie, CAS brasov

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: