Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

28/10/2020

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rusia-a-lansat-productia-celui-de-al-doilea-vaccin-anti-covid-alte-doua-vacccinuri-in-pregatire/

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin al sau impotriva COVID-19, EpiVacCorona, dezvoltat la centrul de cercetari Vektor, a anuntat Anna Popova, responsabila in cadrul Agentiei sanitare ruse (Rospotrebnadzor), citata de EFE.

Acesta este al doilea vaccin care intra in faza de productie, dupa Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleya, relateaza si Agerpres.

De altfel, cel de-al treilea vaccin rusesc, care este dezvoltat de Institutul Chumakov si care a intrat in faza de teste in data de 19 octombrie va incepe sa fie produs imediat ce va fi inregistrat, potrivit surselor citate.

Continut educational:

Odata cu lansarea productiei vaccinului EpiVacCorona poate fi demarata si cea de-a treia etapa de testare a vaccinului dezvoltat de Vektor.

Guvernul rus a informat, la jumatatea lunii octombrie, ca 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale acestui vaccin, dintre care 150 de persoane cu varsta de peste 60 de ani.

Totodata, responsabili din cadrul Agentiei sanitare ruse au informat ca Institutul de cercetari stiintifice in domeniul vaccinurilor si serurilor din Sankt Petersburg dezvolta un al patrulea vaccin.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin coronavirus, vaccin covid rusia

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani