Acces cursuri

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Proceduri de vaccinare si procesul de recuperare a vaccinarilor

join course

Un curs oferit de Societatea Nationala de Medicina Familiei

in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

sustinut de:

 

 

 

Proceduri de vaccinare si procesul de recuperare a vaccinarilor

Data creditarii: 16.03.2017 - 16.03.2018

Imunizarea este una dintre cele mai eficace metode de profilaxie primara. Ea salveaza mai mult de 3 milioane de vieti anual, alte 3 milioane de decese inregistrandu-se in randul copiilor care nu au acces la vaccinare.

Obiectivele cursului  Cursul "Proceduri de vaccinare si procesul de recuperare a vaccinarilor " este un program disponibil on-line, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie informatii de ultima ora despre vaccinurile existente în acest moment disponibile pe glob, lista bolilor prevenibile prin vaccinare, vaccinuri aflate în stadii diverse de cercetare, principii generale de recuperare a vaccinării, elemente de baza la calculul unei scheme de recuperare, specificul schemelor vaccinale de recuperare la adult si copil, situatii particulare de recuperare a vaccinarii. Aceste aspecte vor ajuta medicul de familie avand astfel un impact major asupra starii de sanatate a pacientului. 

Audienta - Cursul EMC "Proceduri de vaccinare si procesul de recuperare a vaccinarilor" se adreseaza Medicilor de Familie din Romania.

Durata estimata a cursului Cursul "Proceduri de vaccinare si procesul de recuperare a vaccinarilor" este format din 3 lectii, dintre care cea finala se axeaza pe rolul medicului de familie in vaccinare. Recomandam ca fiecare din aceste lectii sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 3-4 ore.

Modalitate de studiu curs – Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina cu numele "Lectii", care devine vizibila dupa inscrierea la curs. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile. Cursul se incheie cu examenul final.

Puncte EMC - Absolvind cursul "Proceduri de vaccinare si procesul de recuperare a vaccinarilor" cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 12 puncte recunoscute in programul EMC.

Autorii cursului:

Dr. Sandra Adalgiza Alexiu

Dr. Sandra Adalgiza Alexiu este medic primar MF, instructor-formator, coautor al Agendei medicului de familie, presedinte al AMFB si vicepreședinte SNMF, membru al Grupului de vaccinologie al SNMF si director al Conferintei Nationale de Medicina Familiei organizata in fiecare sfarsit de martie, la Bucuresti. Este absolventa a Facultatii de Medicina din Iasi.

 

 

Conf. Dr. Mihai Craiu

Dr. Craiu Mihai este medic specialist pediatrie in cadrul Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Al. Rusescu, Sef Sectie Pediatrie V - Pneumologie Pediatrica, Seful Clinicii II Pediatrie

 

 

Medic primar medicina de familie in cadrul CMI este Instructor formator in domeniul metode de cercetare in medicina de familie, studiind in principal: Analiza literaturii medicale, tipurile de studii epidemiologice – etiologice, de diagnostic, terapeutice si de prognostic; metode de predare.

Mai multe despre Dr. Ioana Daciana Toma.

Alte cursuri EMC gratuite, destinate medicilor de familie

  • Importanta vaccinarii anti-HPV - Cursul EMC "Importanta vaccinarii anti-HPV" atrage atentia asupra faptului ca vaccinarea anti-HPV reprezinta cea mai sigura metoda de prevenire a infectiei cu HPV, a aparitiei cancerului de col uterin, cat si a celorlalte afectiuni generate de infectia cu HPV.
  • Planul national de vaccinare in abordarea medicului de familie - Cursul EMC "Planul National de Vaccinare - in abordarea Medicului de Familie" este un program disponibil online, ce urmareste sa puna la dispozitia medicilor de familie informatiile necesare pentru a putea intelege mai bine importanta Programelor Nationale de Imunizare, precum si bolile ce pot fi prevenite prin vaccinare.

 

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Pentru a avea acces la lectii si examene, autentificati-va aici:

Nume Utilizator
Parola

Daca nu aveti cont de utilizator, click aici pentru a crea acum un cont gratuit.

Login failed

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it.

Lectiile si examenele sunt disponibile imediat dupa inscrierea la curs.