Rusia a inceput sa produca primele doze din vaccinul anti-Covid

17/08/2020

Rusia a inceput sa produca primele doze din vaccinul anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rusia-a-inceput-sa-produca-primele-doze-din-vaccinul-anti-covid/

Ministerul rus al Sanatatii a anuntat ca au fost produse primele doze din vaccinul impotriva coronavirusului inregistrat in Rusia, transmite agentia Interfax, citata de Reuters si EFE.

”A fost produsa prima cantitate din vaccinul realizat de Centrul de Microbiologie si Epidemiologie Gamalei al Ministerului Sanatatii din Rusia”, afirma acesta din urma intr-un comunicat citat si de Agerpres.

Directorul Centrului Gamalei, Alexandr Ginzburg, a declarat anterior ca in decembrie sau ianuarie capacitatea de productie a vaccinului rusesc va fi de circa cinci milioane de doze lunar, iar in decurs de un an va putea fi acoperit intregul necesar.

Reamintim ca presedintele Vladimir Putin a anuntat ca Rusia este prima tara din lume care a autorizat un vaccin impotriva COVID-19, dupa mai putin de doua luni de teste clinice pe oameni.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Totodata, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) s-a declarat prudenta vizavi de vestea ca Rusia a inregistrat primul vaccin impotriva COVID-19 si a semnalat ca acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie sa urmeze etapele de precalificare si evaluare stabilite de aceasta organizatie privind eficacitatea si siguranta. Unii cercetatori se tem ca Rusia ar putea pune prestigiul national in fata sigurantei.

Vaccinul rusesc nu se numara printre cele sase semnalate saptamana trecuta de OMS ca fiind cele mai avansate in procesul testelor clinice.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin rusia covid, vaccin impotriva coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: