Vladimir Putin a anuntat ca Rusia a aprobat primul vaccin anti-Covid din lume

11/08/2020
Vladimir Putin a anuntat ca Rusia a aprobat primul vaccin anti-Covid din lume

Vladimir Putin a anuntat ca Rusia a aprobat primul vaccin anti-Covid din lume

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vladimir-putin-a-anuntat-ca-rusia-a-aprobat-primul-vaccin-anti-covid-din-lume/

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ca Rusia a devenit prima tara din lume care a aprobat un vaccin impotriva noului Coronavirus, dupa mai putin de doua luni de teste clinice, potrivit The York Times si Reuters.

“In aceasta dimineata a fost inregistrat, pentru prima oara in lume, un vaccin impotriva noului coronavirus”, a declarat Vladimir Putin, marti dimineata, in cadrul unei reuniuni a guvernului rus.

Rapiditatea cu care Rusia a produs acest vaccin arata ca este determinata sa castige cursa globala pentru dezvoltarea acestuia,

Totusi, potrivit expertilor internationali, aceasta graba ridica ingrijorari cu privire la siguranta produsului, desi conform afirmatiilor facute de Putin, vaccinul “este eficient, a trecut toate testele si duce la obtinerea unei imunitati de durata”.

Putin a mai dezvaluit ca fiica lui s-a vaccinat cu noul vaccin si ca acum se simte bine. Prin aprobarea acestui vaccin, Rusia poate incepe vacinarea populatiei.

“In mod normal, este nevoie de un numar mare de teste efectuate pe subiecti umani inainte de aprobarea unui vaccin”, a declarat Peter Kremsner, de la University Hospital din Tuebingen, Germania, citat de New York Times.

De altfel, si Duncan Matthews, un profesor la Queen Mary University din Londra, spune ca un potential vaccin anti Covid este binevenit, dar siguranta este prioritara.

Potrivit oficialilor din Ministerul Sanatatii din Rusia, acest vaccin urmeaza sa fie pus in circulatie internationala incepand cu 1 ianuarie 2021, sub denumirea de “Sputnik-V”.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in prezent, se afla in curs de cercetare si testare peste 100 de vaccinuri impotriva maladiei Covid-19.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin coronavirus, vaccin covid rusia, vaccin sputnik v

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: