OMS reactioneaza cu precautie la anuntul cercetatorilor rusi privind vaccinul anti-Covid care ar fi gata

05/08/2020

OMS reactioneaza cu precautie la anuntul cercetatorilor rusi privind vaccinul anti-Covid care ar fi gata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-reactioneaza-cu-precautie-la-anuntul-cercetatorilor-rusi-privind-vaccinul-anti-covid-care-ar-fi-gata/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a reactionat cu precautie la anuntul facut de cercetatori rusi, potrivit caruia un vaccin anti-COVID-19 este aproape gata pentru a fi aplicat populatiei largi si a amintit ca trebuie respectate toate fazele de testare inainte de a putea obtine autorizatia, relateaza EFE.

“Exista in prezent sute de vaccinuri (impotriva COVID-19) in proces de testare si trebuie sa indeplineasca toate normele si reglementarile prevazute pentru a fi aplicate in siguranta”, a declarat purtatorul de cuvant al OMS, Christian Lindmeier, potrivit Agerpres.

Continut educational:

Ministrul rus al sanatatii, Mihail Murasko, a anuntat la 1 august ca Centrul national de studii epidemiologice si microbiologice Gamalei a incheiat testele pentru vaccinul sau impotriva noului coronavirus ce cauzeaza boala Covid-19, astfel incat a inceput etapa de inregistrare a produsului.

Potrivit titularului Sanatatii, medicii si personalul sanitar vor fi primii care vor primi vaccinul si este prevazut ca din 10 august sa fie trimis in diferite regiuni ale Rusiei, unde va fi realizata o campanie mai ampla de vaccinare incepand din toamna, mai relateaza surse citate.

Conform expertilor, dezvoltarea unui vaccin necesita cel putin trei faze de mai multe luni ca durata (in care este inoculat unor grupuri si comunitati pentru observarea unor eventuale efecte secundare). Acesta este un proces care poate dura cativa ani de zile.

Etichete: vaccin coronavirus, vaccin covid, vaccin anti-covid, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: