Rezistenta la antibiotice, scenariu real. Pacient cu bacterie “invulnerabila”

08/12/2015

Rezistenta la antibiotice, scenariu real. Pacient cu bacterie “invulnerabila”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rezistenta-la-antibiotice-scenariu-real-pacient-cu-bacterie-invulnerabila/

Suspendarea-taxei-clawbackScenariul medicilor din intrega lume care previziona o rezistenta a bateriilor si microbilor la antibiotice, incepe sa se adevereasca.

Oamenii de stiinta au descoperit o bacterie care nu poate fi combatuta cu absolut niciun antibiotic cunoscut pana in prezent.

Conform publicatiei The Lancet si directmatin.fr , bacteria, o tulpina de E.coli a devenit “invulnerabila” in urma unei mutatii a genei MCR-1.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea tehnica daneza din Copenhaga, mutatia o face rezistenta la colistina, antibiotic puternic utilizat la tratarea infectiilor grave.

In urma cercetaorilor, bacteria a fost descoperita la un pacient care suferea de o infectie a sangelui, relateaza si Agerpres.

Acum, oamenii de stiinta danezi isi arata ingrijorarea ca aceasta baterie rezistenta sa nu fie fie raspandita in Europa.

In luna noiembrie, directorul general al OMS Europa, dr. Margaret Chan, a afirmat ca “rezistenta la antibiotice reprezinta o amenintare enorma la adresa sanatatii la nivel mondial”.

 

Citeste si Rezistenta la antibiotice, amenintare la adresa sanatatii mondiale

Citeste si Rafila: Rezistenta la antibiotice este a saptea amenintare la adresa omenirii

Citeste si Romanii, printre cei mai rezistenti europeni la antibiotice

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: