Rezistenta la antibiotice, amenintare la adresa sanatatii mondiale

17/11/2015

Rezistenta la antibiotice, amenintare la adresa sanatatii mondiale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rezistenta-la-antibiotice-amenintare-la-adresa-sanatatii-mondiale/

Cazuri grave in urma folosirii abuzive a antibioticelorRezistenta la antibiotice a ajuns un fenomen atat de ingrijorator incat a atins niveluri periculos de ridicate in toate partile lumii.

“Cresterea rezistentei la antibiotice reprezinta o amenintare enorma la adresa sanatatii la nivel mondial”, a declarat, la Geneva, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan, prezentand primul sondaj al organizatiei sale pe aceasta tema.

Conform AFP, Organizatiei Mondiale a Sanatatii spune ca rezistenta la antibiotice numita si antibiorezistenta, apare atunci cand bacteriile evolueaza si devin rezistente la antibioticele utilizate pentru tratarea infectiilor.

Aceasta problema ingrijoratoare, un flaget, cum a fost catalogata, se datoreaza consumul in exces de antibiotice si de utilizarea gresita a lor.

Dar, dintre cei chestionati in sondajul facut public de OMS, 44% cred ca rezistenta la antibiotice nu este o problema decat pentru cei care abuzeaza de ele.

“In realitate, oricine poate, la un moment dat si in orice tara, sa sufere de o infectie rezistenta la antibiotice”, au mai afirmat reprezentantii OMS.

Luni, la Geneva, Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat “Saptamana Mondiala pentru buna utilizare a antibioticelor”, care se deruleaza in perioada 16 – 22 noiembrie.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Pintea: Ministerul Sanatatii are in lucru 108 registre de boala

Ludovic Orban: Examenul de rezidentiat, una dintre prioritatile guvernului nostru

Medicii solicita modificarea legislatiei privind asigurarea de malpraxis

Inspectorii sanitari au constatat nereguli in Spitalele de Psihiatrie

Spitalul Judetean de Urgenta Focsani cauta medici la targurile de joburi