Rezistenta la antibiotice, amenintare la adresa sanatatii mondiale

17/11/2015

Rezistenta la antibiotice, amenintare la adresa sanatatii mondiale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rezistenta-la-antibiotice-amenintare-la-adresa-sanatatii-mondiale/

Cazuri grave in urma folosirii abuzive a antibioticelorRezistenta la antibiotice a ajuns un fenomen atat de ingrijorator incat a atins niveluri periculos de ridicate in toate partile lumii.

“Cresterea rezistentei la antibiotice reprezinta o amenintare enorma la adresa sanatatii la nivel mondial”, a declarat, la Geneva, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan, prezentand primul sondaj al organizatiei sale pe aceasta tema.

Conform AFP, Organizatiei Mondiale a Sanatatii spune ca rezistenta la antibiotice numita si antibiorezistenta, apare atunci cand bacteriile evolueaza si devin rezistente la antibioticele utilizate pentru tratarea infectiilor.

Aceasta problema ingrijoratoare, un flaget, cum a fost catalogata, se datoreaza consumul in exces de antibiotice si de utilizarea gresita a lor.

Dar, dintre cei chestionati in sondajul facut public de OMS, 44% cred ca rezistenta la antibiotice nu este o problema decat pentru cei care abuzeaza de ele.

“In realitate, oricine poate, la un moment dat si in orice tara, sa sufere de o infectie rezistenta la antibiotice”, au mai afirmat reprezentantii OMS.

Luni, la Geneva, Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat “Saptamana Mondiala pentru buna utilizare a antibioticelor”, care se deruleaza in perioada 16 – 22 noiembrie.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Lista statelor in cazul in care se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile

Medicii care trateaza pacientii cu Covid-19 sunt ingrijorati de criza unor medicamente esentiale

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford genereaza raspuns imun la persoanele in varsta

Un alt medic a pierdut lupta cu Covid-19 | Chirurgul Dumitru Octavian Unc a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirs

Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun