Romanii, printre cei mai rezistenti europeni la antibiotice

05/06/2015

Romanii, printre cei mai rezistenti europeni la antibiotice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romanii-printre-cei-mai-rezistenti-europeni-la-antibiotice/

Cazuri grave in urma folosirii abuzive a antibioticelorStatisticile arata ca romanii se ocupa primul loc in Europa in ceea ce priveste consumul de antibiotice. Datele arata ca un roman din doi face cel putin odata pe an un tratament cu antibiotice si nu intotdeauna la indicatia medicului.

Potrivit Centrului European de Control si Prevenire a Bolilor, romanii sunt printre cei mai rezistenti europeni la antibiotice: 30% sunt rezistenti la antibioticele pentru stafilococul auriu, 25% au infectii cu germeni multirezistenti si 6% la penicilina.

Testele de rezistenta la antibiotice sunt unele de rutina si se realizeaza in toate laboratoarele de microbiologie din tara.

Prelevarea si testarea se fac numai la indicatia medicului, iar costurile sunt suportate de stat. Pentru cazurile mai grave, in care bacteria nu cedeaza la niciun antibiotic, probele merg in centre specializate din Institutul Cantacuzino, Institutul Matei Bals sau in laboratoarele centrelor universitare, relateaza Digi24.

Stastiticile la nivelul UE arata ca circa 25.000 de europeni mor din cauza bacteriilor rezistente la tratament.

Tocmai de aceea, de curand,  Comisia Europeana a dat semen ca vrea sa interzica strict consumul de antibiotice fara reteta.

In Romania exista o reglementare in acest sens, doar ca de cele mai multe ori nu se respecta.  
 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: