Rafila: Se mentine testarea Covid, iar centrele de evaluare vor functiona in continuare

08/03/2022
Rafila: Se mentine testarea Covid, iar centrele de evaluare vor functiona in continuare

Rafila: Se mentine testarea Covid, iar centrele de evaluare vor functiona in continuare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-se-mentine-testarea-covid-iar-centrele-de-evaluare-vor-functiona-in-continuare/

Testarea pentru Covid-19 este o componenta esentiala si va continua, iar centrele de evaluare vor functiona, potrivit ministrului Alexandru Rafila.

“Mentinem capacitatea de testare inclusiv a centrele de prelevare care sunt in Bucuresti si cred ca mai sunt inca in cateva judete, incat oamenii sa aiba acces la testare si ii sfatuim sa se indrepte spre aceste centre sau spre medicii de familie care, in mod evident, pot sa faca in continuare testarea. Nu trebuie renuntat la testare, pentru ca testarea face parte din acest ansamblu de masuri, care ne-au permis de data aceasta sa tinem lucrurile sub control, sa nu avem spitalele supraaglomerate si sa nu avem asa de multe decese. Testarea trebuie sa continue. Si acele centre de evaluare vor continua sa functioneze” a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, marti, intr-o conferinta de presa.

In legatura cu spitalele, demnitarul a afirmat ca acesta vor functiona in sistem combinat, adica vor trata pacientii Covid, dar si pacienti cu alte patologii.

Marti, 8 martie, este ultima zi de stare de alerta sanitara pe teritoriul Romaniei, in contextul pandemiei de Covid-19. Dupa expirarea starii de alerta, restrictiile impuse in contextul pandemiei in tara noastra vor fi ridicate.

Etichete: testare covid, centre de evaluare covid, activitate spitale, rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: