Toate restrictiile impuse in contextul pandemiei vor fi ridicate

08/03/2022
Toate restrictiile impuse in contextul pandemiei vor fi ridicate

Toate restrictiile impuse in contextul pandemiei vor fi ridicate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/toate-restrictiile-impuse-in-contextul-pandemiei-vor-fi-ridicate/

Dupa expirarea starii de alerta, restrictiile impuse in contextul pandemiei in tara noastra vor fi ridicate, a precizat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Astfel, masca de protectie nu va mai fi obligatorie, nici in spatiile interioare, nici in exterior, operatorii economici vor functiona fara restrictii privind capacitatea sau orarul de functionare. De asemenea, se renunta la certificatul digital COVID si la formularul PLF pe teritoriul Romaniei.

“Odata cu expirarea starii de alerta se va ajunge in situatia in care restrictiile care au existat in Romania sa fie ridicate. Practic, prudenta si responsabilitatea individuala cred ca trebuie sa reprezinte principalele atribute ale perioadei urmatoare”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, marti, intr-o conferinta de presa.

Totusi, el a subliniat ca ministerul va recomanda in continuare unele masuri, chiar daca acestea nu vor mai fi obligatorii.

“Recomandam cetatenilor, apropo de calatoriile in strainatate, pentru ca marea majoritate a tarilor europene pastreaza acest certificat la intrarea in fiecare stat membru, sa consulte conditiile de calatorie. Noi suntem pregatiti si pastram partea de legislatie care permite emiterea acestui certificat electronic”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Etichete: restrictii pandemie, ridicare restrictii, stare de alerta

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: