Rafila: Nu este momentul sa discutam in Romania despre a patra doza de vaccin

28/03/2022
Rafila: Nu este momentul sa discutam in Romania despre a patra doza de vaccin

Rafila: Nu este momentul sa discutam in Romania despre a patra doza de vaccin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-nu-este-momentul-sa-discutam-in-romania-despre-a-patra-doza-de-vaccin-anti-covid/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca, pana in prezent, doar un sfert dintre romanii care au fost vaccinati cu doua doze de vaccin anti-Covid si-au facut-o si pe cea de-a treia.

In context, demnitarul a afirmat ca nu e momentul ca in tara noastra sa se discute despre o recomandare privind a patra doza de vaccin impotriva virsusului SARS-CoV-2.

“Nu cred ca este momentul sa discutam in Romania despre a patra doza in masura in care doar un sfert dintre cei care au facut doua doze au facut-o si pe a treia. Haideti sa o terminam intai pe a treia si dupa aia discutam si de a patra”, a declarat ministrul Sanatatii, luni, intr-o conferinta de presa.

La nivel mondial, cateva tari au facut deja recomandarea dozei a patra de vaccin, mai ales in cazul grupelor aflate la risc.

Totusi, de curand, Agentia Europeana a Medicamentului (EMA), a transmis ca datele medicale disponibile nu permit deocamdata sa recomande administrarea celui de-al doilea supra-rapel (“booster”) cu vaccinuri anti-COVID-19 la nivelul intregii populatii.

Etichete: doza patru de vaccin anti-covid, al doilea booster vaccin anti-covid, vaccinare anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: