EMA nu are suficiente date pentru a recomanda al doilea booster anti-Covid

18/03/2022
EMA nu are suficiente date pentru a recomanda al doilea booster anti-Covid

EMA nu are suficiente date pentru a recomanda al doilea booster anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-nu-are-suficiente-date-pentru-a-recomanda-al-doilea-booster-anti-covid/

Datele medicale disponibile nu permit deocamdata Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) sa recomande administrarea celui de-al doilea supra-rapel (“booster”) cu vaccinuri anti-COVID-19 la nivelul intregii populatii, a anuntat institutia potrivit AFP si Agerpres.

“Tin sa reiterez ca nu exista deocamdata dovezi suficiente (…) pentru a sustine recomandarea celei de-a doua doze booster in randul populatiei generale”, a declarat Marco Cavaleri, directorul departamentului de combatere a amenintarilor biologice pentru sanatate si de strategie vaccinala in cadrul EMA.

Specialistul a subliniat ca valul de noi infectari pare sa fie stimulat de subvarianta BA.2 a variantei Omicron, care pare sa fie mai contagioasa decat celelalte variante cunoscute ale virusului SARS-CoV-2 si a orecuzat ca ridicarea restrictiilor antiepidemice a contribuit cel mai probabil la cresterea numarului de cazuri de COVID-19.

“Nimic nu indica la ora actuala ca evitarea imunitatii dupa vaccinare ar fi semnificativ diferita odata cu raspandirea BA.2”, a sublinuat Marco Cavaleri.

EMA a aprobat pana in prezent cinci vaccinuri anti-COVID-19 la nivelul Uniunii Europene: serurile Pfizer-BioNTech si Moderna – care folosesc tehnologia ARN mesager -, vaccinurile AstraZeneca si Johnson&Johnson – care utilizeaza tehnologia bazata pe vector viral – si serul Novavax – bazat pe proteine recombinate obtinute in laborator.

Etichete: al doilea booster vaccin anti-covid, vaccinare anti-covid, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: