Al doilea booster anti-Covid pentru varstnicii si persoanele vulnerabile din Marea Britanie

21/03/2022
Al doilea booster anti-Covid pentru varstnicii si persoanele vulnerabile din Marea Britanie

Al doilea booster anti-Covid pentru varstnicii si persoanele vulnerabile din Marea Britanie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/al-doilea-booster-anti-covid-pentru-varstnicii-si-persoanele-vulnerabile-din-marea-britanie/

Britanicii din categoriile vulnerabile vor primi invitatii oficiale pentru a se vaccina cu cea de-a patra doza a vaccinului anti-COVID-19, informeaza DPA si Agerpres.

Persoanele din Marea Britanie cu varste de peste 75 de ani si persoanele cu imunitate compromisa pot sa se programeze pentru a se vaccina cu “boosterul de primavara” incepand de luni.

Astfel, cel de-al doilea booster va deveni disponibil pentru aproximativ 5 milioane de persoane din Marea Britanie, iar 600.000 dintre ele vor primi invitatia de programare inca din prima saptamana a acestei campanii.

Decizia de vaccinare cu al doilea booster a fost luata de Guvernul britanic dupa ce Comitetul Comun pentru Vaccinare si Imunizare (JCVI) a recomandat administrarea “boosterului de primavara” ca masura de precautie.
“Boosterul de primavara va contribui la consolidarea imunitatii persoanelor varstnice si a celor din categoriile vulnerabile, pentru a ne asigura ca ele sunt protejate, si ne va ajuta totodata sa continuam sa traim alaturi de noul coronavirus”, a declarat Sajid Javid, secretar de stat pentru sanatate si asistenta sociala, potrivit surselor citate.

Specialistii din sanatate se asteapta la o cerere mare pentru “boosterul de primavara” in randul rezidentilor britanici de peste 75 de ani, dupa ce mai mult de 4,5 milioane de persoane din aceasta categorie de varsta s-au vaccinat cu primul booster in toamna anului trecut si in aceasta iarna.

Etichete: al doilea booster, vaccin anti-covid, vaccinare anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: