PNRR | Guvernul a aprobat criteriile de eligibilitate si ierarhizare a investitiilor din spitale

12/10/2022
PNRR | Guvernul a aprobat criteriile de eligibilitate si ierarhizare a investitiilor din spitale

PNRR | Guvernul a aprobat criteriile de eligibilitate si ierarhizare a investitiilor din spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pnrr-guvernul-a-aprobat-criteriile-de-eligibilitate-si-ierarhizare-a-investitiilor/

Guvernul Romaniei a aprobat Programul national de investitii in infrastructura de sanatate cu fonduri din Planul de Redresare si Rezilienta (PNRR).

De asemenea, actul normativ aprobat, miercuri, include si criteriile de eligibilitate si ierarhizare pentru selectarea obiectivelor de investitii.

Este vorba de Hotararea privind aprobarea Programului national de investitii in infrastructura de sanatate, aferent Tintei 377, Componenta 12 – Sanatate din anexa Deciziei de punere in aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluarii planului de redresare si rezilienta al Romaniei, precum si a Metodologiei de aprobare a investitiilor finantate din cadrul planului national de redresare si rezilienta al Romaniei.

Astfel, in scopul prioritizarii pentru finantare a minim 25 de obiective de investitii in infrastructura spitaliceasca publica din lista de 49 regasita in cadrul PNRR, Ministerul Sanatatii va stabili, printre altele:

– obiectivele de investitii principale din PNRR, reprezentand obiectivele de investitii selectate in urma aplicarii unor criterii de eligibilitate

– obiectivele de investitii finantate prin PNRR, reprezentand minim 25 de obiective de investitii ce vor fi selectate din obiectivele de investitii prevazute in PNRR, in urma aplicarii unor criterii de ierarhizare, in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut si a caror valoare insumata se incadreaza in bugetul total alocat Investitiilor 2.1 – Infrastructura spitaliceasca publica noua si 2.2.

–  obiectivele de investitii de rezerva, reprezentand obiectivele de investitii care indeplinesc conditiile prevazute in cadrul Etapei I – Criterii de eligibilitate si care, in urma aplicarii Etapei II – Criterii de ierarhizare, nu se regasesc in obiectivele de investitii finantate prin PNRR.

Criteriile finale pentru selectia obiectivelor si proiectelor de investitii sunt de doua tipuri: de eligibilitate si de ierarhizare. In prima etapa vor fi aplicate criteriille de eligibilitate.

 

Etichete: PNRR, criterii eligibilitate PNRR, investitii sanatate PNRR, finantare spitale prin PNRR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: