MS: Cel putin 25 de spitale vor fi construite si dotate cu fonduri din PNRR pana in 2026

15/07/2022
MS: Cel putin 25 de spitale vor fi construite si dotate cu fonduri din PNRR pana in 2026

MS: Cel putin 25 de spitale vor fi construite si dotate cu fonduri din PNRR pana in 2026

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-cel-putin-25-de-spitale-noi-vor-fi-construite-si-dotate-cu-fonduri-din-pnrr-pana-in-2026/

Ministerul Sanatatii a publicat in consultare publica Metodologia de prioritizare a investitiilor in infrastructura publica de sanatate aferente Componentei 12 – Sanatate, Investitiile 2.1 si 2.2. Infrastructura spitaliceasca publica noua, incluzand echipamentele si aparatura medicala din cadrul PNRR.

Prin aceasta componenta, in urma aplicarii unor criterii de prioritizare, vor fi selectate minim 25 de obiective de investitii ce presupun constructia si dotarea de spitale / unitati spitalicesti noi la nivel national, din lista de 49 de obiective inscrise de catre Ministerul Sanatatii in anul 2021 si convenite cu Comisia Europeana, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Investitia totala se va ridica la peste 1.7 milarde de euro, iar noile constructii vor respecta cerintele de eficienta energetica (NZEB), conform legislatiei nationale si standardele de calitate si performanta existente la nivel international.

Potrivit sursei citate, includerea proiectelor in lista proiectelor finantate prin PNRR va fi propusa de catre Ministerul Sanatatii, respectand prevederile metodologiei de prioritizare.

Lista va fi supusa aprobarii prin Hotarare de Guvern, ulterior demarandu-se procedurile de finantare specifice fiecarei investitii.

Etichete: spitale noi, fonduri PNRR, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: