MS: Proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor prin PNRR

05/10/2022
MS: Proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor prin PNRR

MS: Proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor prin PNRR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-proiecte-de-peste-200-de-milioane-de-euro-pentru-digitalizarea-spitalelor-prin-pnrr/

Ministerul Sanatatii pregateste proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor si a institutiilor din subordine, prin intermediul Planului National de Redresare si Rezilienta al Romaniei.

Miercuri, 5 octombrie 2022, ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a trimis tuturor spitalelor din Romania un formular digital pentru evaluarea infrastructurii IT si a nevoilor in domeniu, in vederea optimizarii programelor de digitalizare in concordanta cu nevoile reale din spitale.

“Proiectele importante din domeniul sanatatii trebuie realizate in stransa legatura cu profesionistii care activeaza in spitalele din Romania, pentru identificarea nevoilor reale si adaptarea ghidurilor si a metodologiilor de finantare in functie de particularitatile sistemului” a declarat Ministrul Sanatatii.

Potrivit institutiei, aceste investitii au ca scop contributia directa la imbunatatirea calitatii serviciilor medicale, o mai buna administrare si management al serviciilor de sanatate, respectiv inlocuirea, acolo unde este cazul, a infrastructurii IT a spitalelor publice din Romania, dar si evolutia catre noile sisteme de date si infrastructura digitala.

De asemenea, se urmareste dezvoltarea unor module informatice noi care sa deserveasca activitatea Ministerului Sanatatii si a institutiilor din subordinea sa. Astfel, va fi demarat un proces de digitalizare, prin achizitionarea si instalarea de echipamente IT, echipamente pentru comunicatii si echipamente conexe, licente, dezvoltare de aplicatii informatice aferente, dar si prin instruirea personalului tehnic la nivel local.

Etichete: PNRR, digitalizarea spitalelor, digitalizare MS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: