OMS anunta reluarea testelor clinice cu hidroxiclorochina ca tratament impotriva Covid-19

04/06/2020

OMS anunta reluarea testelor clinice cu hidroxiclorochina ca tratament impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-anunta-reluarea-testelor-clinice-cu-hidroxiclorochina-ca-tratament-impotriva-covid-19/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat reluarea studiilor clinice asupra hidroxiclorochinei, dupa ce le-a suspendat in urma publicarii unui studiu in prestigioasa revista medicala The Lancet, relateaza AFP si Reuters.

Dupa analiza “datelor disponibile privind mortalitatea”, membrii Comitetului de securitate si monitorizare au estimat “ca nu exista niciun motiv pentru a modifica protocolul” studiilor clinice, a anuntat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Insuficienta cardiaca

Prestigioasa revista medicala The Lancet s-a distantat, miercuri, de studiul controversat si foarte criticat pe care l-a publicat cu privire la hidroxiclorochina si a recunoscut intr-un avertisment formal ca asupra subiectului acestui studiu planeaza “intrebari importante”.

Publicarea studiului in cauza a avut efecte imediate in intreaga lume, ducand la intreruperea studiilor clinice desfasurate in diverse parti ale lumii asupra hidroxiclorochinei, pentru ca ajungea la concluzia ca acest medicament folosit de foarte mult timp impotriva malariei nu este benefic pentru bolnavii de COVID-19 spitalizati si ca ar putea chiar sa le faca rau.

Imediat dupa aparitia sa, numerosi cercetatori din intreaga lume si-au exprimat, intr-o scrisoare deschisa, ingrijorarile cu privire la studiu, printre acestia numarandu-se oameni de stiinta din intreaga lume.

Etichete: hidroxiclorochina, teste clinice hidroxiclorochina, tratament covid-19, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala