OMS anunta reluarea testelor clinice cu hidroxiclorochina ca tratament impotriva Covid-19

04/06/2020

OMS anunta reluarea testelor clinice cu hidroxiclorochina ca tratament impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-anunta-reluarea-testelor-clinice-cu-hidroxiclorochina-ca-tratament-impotriva-covid-19/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat reluarea studiilor clinice asupra hidroxiclorochinei, dupa ce le-a suspendat in urma publicarii unui studiu in prestigioasa revista medicala The Lancet, relateaza AFP si Reuters.

Dupa analiza “datelor disponibile privind mortalitatea”, membrii Comitetului de securitate si monitorizare au estimat “ca nu exista niciun motiv pentru a modifica protocolul” studiilor clinice, a anuntat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Insuficienta cardiaca

Prestigioasa revista medicala The Lancet s-a distantat, miercuri, de studiul controversat si foarte criticat pe care l-a publicat cu privire la hidroxiclorochina si a recunoscut intr-un avertisment formal ca asupra subiectului acestui studiu planeaza “intrebari importante”.

Publicarea studiului in cauza a avut efecte imediate in intreaga lume, ducand la intreruperea studiilor clinice desfasurate in diverse parti ale lumii asupra hidroxiclorochinei, pentru ca ajungea la concluzia ca acest medicament folosit de foarte mult timp impotriva malariei nu este benefic pentru bolnavii de COVID-19 spitalizati si ca ar putea chiar sa le faca rau.

Imediat dupa aparitia sa, numerosi cercetatori din intreaga lume si-au exprimat, intr-o scrisoare deschisa, ingrijorarile cu privire la studiu, printre acestia numarandu-se oameni de stiinta din intreaga lume.

Etichete: hidroxiclorochina, teste clinice hidroxiclorochina, tratament covid-19, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional

Ordonanta de Urgenta pentru prelungirea si reglementarea unor masuri in sistemul asigurarilor sociale de sanatate