OMS anunta reluarea testelor clinice cu hidroxiclorochina ca tratament impotriva Covid-19

04/06/2020
OMS anunta reluarea testelor clinice cu hidroxiclorochina ca tratament impotriva Covid-19

OMS anunta reluarea testelor clinice cu hidroxiclorochina ca tratament impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-anunta-reluarea-testelor-clinice-cu-hidroxiclorochina-ca-tratament-impotriva-covid-19/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat reluarea studiilor clinice asupra hidroxiclorochinei, dupa ce le-a suspendat in urma publicarii unui studiu in prestigioasa revista medicala The Lancet, relateaza AFP si Reuters.

Dupa analiza “datelor disponibile privind mortalitatea”, membrii Comitetului de securitate si monitorizare au estimat “ca nu exista niciun motiv pentru a modifica protocolul” studiilor clinice, a anuntat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Agerpres.

Prestigioasa revista medicala The Lancet s-a distantat, miercuri, de studiul controversat si foarte criticat pe care l-a publicat cu privire la hidroxiclorochina si a recunoscut intr-un avertisment formal ca asupra subiectului acestui studiu planeaza “intrebari importante”.

Publicarea studiului in cauza a avut efecte imediate in intreaga lume, ducand la intreruperea studiilor clinice desfasurate in diverse parti ale lumii asupra hidroxiclorochinei, pentru ca ajungea la concluzia ca acest medicament folosit de foarte mult timp impotriva malariei nu este benefic pentru bolnavii de COVID-19 spitalizati si ca ar putea chiar sa le faca rau.

Imediat dupa aparitia sa, numerosi cercetatori din intreaga lume si-au exprimat, intr-o scrisoare deschisa, ingrijorarile cu privire la studiu, printre acestia numarandu-se oameni de stiinta din intreaga lume.

Etichete: hidroxiclorochina, teste clinice hidroxiclorochina, tratament covid-19, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: