Testele cu hidroxiclorochina la pacientii cu Covid-19, suspendate de OMS

26/05/2020

Testele cu hidroxiclorochina la pacientii cu Covid-19, suspendate de OMS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/testele-cu-hidroxiclorochina-la-pacientii-cu-covid-19-suspendate-de-oms/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a suspendat testele cu hidroxiclorochina, medicament folosit pentru tratarea malariei, la pacientii bolnavi de Covid-19.

Decizia a fost luata ca urmare a unor preocupari privind eficacitatea acestui medicament in combaterea noului coronavirus, porivit directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, dupa cum transmite Reuters.

In ultimele saptamani, hidroxicolorochina a fost promovata de Donald Trump si de alti responsabili ca posibil tratament pentru boala cauzata de noul coronavirus. Presedintele SUA a declarat ca a luat medicamentul pentru a preveni o posibila infectare, relateaza Agerpres.

Continut educational:

OMS a recomandat anterior folosirea hidroxiclorochinei pentru tratarea sau prevenirea infectiilor cu coronavirus, cu exceptia studiilor clinice.

Potrivit surselor citate, Dr. Mike Ryan, directorul programului de urgenta al OMS, a declarat ca decizia de a suspenda testele cu hidroxiclorochina a fost luata dintr-o ‘prudenta excesiva.

Etochete: hidroxiclorochina, tratament malarie, tratament covid-19, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: