CNAS: Reglementarile din sistemul de sanatate raman neschimbate pana la 31 martie 2022

09/03/2022
CNAS: Reglementarile din sistemul de sanatate raman neschimbate pana la 31 martie 2022

CNAS: Reglementarile din sistemul de sanatate raman neschimbate pana la 31 martie 2022

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-reglementarile-din-sistemul-de-sanatate-raman-neschimbate-pana-la-31-martie-2022/

Reglementarile din sanatate raman neschimbate pana la 31 martie 2022, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

“Reglementarile din sistemul de sanatate instituite pe perioada starii de alerta raman valabile pana la data de 31.03.2022, chiar daca starea de alerta a incetat incepand din 09.03.2022. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va anunta in timp util reglementarile care vor intra in vigoare incepand cu data de 1 aprilie 2022.”, precizeza institutia intr-un anunt dat publicitatii miercuri, in prima zi duoa ridicarea starii de alerta in Romania.

Una dintre reglementarile se refera la posibilitatea acordarii la distanta a consultatiilor medicale in asistenta medicala primara si in ambulatoriul de specialitate.

CNAS va anunta, in curand, reglementarile care vor intra in vigoare incepand cu data de 1 aprilie 2022.

Marti, 8 martie, a fost ultima zi de stare de alerta sanitara pe teritoriul Romaniei. Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca restrictiile impuse in contextul pandemiei nu mai sunt valabile.

De asemenea, potrivit demnitarului, unitatile sanitare din sistemul public de sanatate vor continua sa functioneze in sistem combinat. Acestea vor trata si pacienti infectati cu noul coronavirus, dar si pacienti cu alte patologii.

O alta masura la care nu se va renunta este testarea pentru depistarea Covid precum si functionarea, in continuare a centrelor de evaluare pentru pacientii depistati pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Etichete: reglementari sistemul de sanatate, consultatii medicale, cnas

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: