Banicioiu – idei pentru motivarea medicilor: “E vorba de servicii private in spitalele publice..”

25/08/2015

Banicioiu – idei pentru motivarea medicilor: “E vorba de servicii private in spitalele publice..”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/banicioiu-idei-pentru-motivarea-medicilor-e-vorba-de-servicii-private-in-spitalele-publice/

poza consult medicPremierul si ministrul Sanatatii par ca nu s-au pus de acord in privinta situatiei medicilor.

Saptamana trecuta, Ponta vorbea de posibilitate de a legaliza plicul ca forma de motivare a medicilor in contextul in care acestia au izbucnit si au inceput sa ceara salarii decente.

Imediat, reactia halatelor albe a fost una unanima si solidara: Nu vrem legalizarea spagii!

Acum, Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, afirma ca nici nu se pune problema de asa ceva, contrazicandu-l pe superiorul sau, precizand si el ca plicul este ilegal. A gasit, in schimb, alte forme de motivare a medicilor, care pana la acest moment au fost primite cu scepticism.

O idee mai veche este aceea a acordarii cosultatiilor in regim privat in spitalele de stat. Ministrul spune ca asa, medicii si asistentii vor castiga mai mult daca vor munci peste program.

“E vorba de servicii private in spitalele publice, adica posibilitatea pacientului de a alege un medic, daca acel medic nu poate sa ii dea consultatia in momentul in care e ceruta si daca problema poate fi temporizata, contra unei coplati”, a spus Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, conform mai multor publicatii.

“In momentul in care vorbim de aceasta posibilitate nu vorbim decat de reguli, norme si fiscalizare. Se incadreaza in niste bareme stabilite anterior, reglate legislativ si norme ale unei hotarari de guvern si atunci totul este fiscalizat, asta cred ca trebuie sa inteleaga toata lumea. Aici nu discutam de un ceas, de servicii sau de micile atentii. Noi vrem sa reglam si chiar sa punem punct pentru totdeauna unui sistem care nu a functionat nici in favoarea medicului, nici in favoarea pacientului”, a mai precizat ministrul Banicioiu, conform Agerpres.

In septembrie urmeaza o serie de discutii, atat cu medicii, cat si cu pacientii.

“Nu trebuie sa ne ferim sa discutam si cu pacientii, dar si cu medicii si cu administratorii sistemului. Ei (n.r. — pacientii) pot depune orice amendament, pot veni la discutii si tocmai de aceea toata luna septembrie vom face discutii pe acest aspect si le garantam ca sensul acestei initiative nu este in a leza in vreun fel drepturile pacientului. Ba dimpotriva, se tine cont de acest lucruri. Trebuie, insa, sa vorbim si de drepturile si obligatiile personalului medical, drepturile si obligatiile pacientului si cred ca atunci vom reusi sa facem un sistem cu ceea ce vedem in afara”, a mai afirmat Nicolae Banicioiu.

Citeste si Ministrul Sanatatii: Hai sa terminam cu plicul, sa nu mai existe plic in Romania

Citeste si Sanatatea da in clocot! Medici: Nu vrem legalizarea spagii!

Citeste si Medicii de familie sustin Alianta Medicilor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Georgescu Viorel says:

    Dle ministru …nu mai umiliti corpul medical…gasiti variante de retribuire corespunzatoare pentru corpul medical si in general pentru bugetarii…si nu conditionati prin legalizare tratarea in spitalele de stat de anumite plati suplimentare de catre contribuabili..asta ar insemna mai degraba cu o crestere a “CASS”..asati spitalele de stat sa isi desfoasoare activitatea fara conditionarea de plati suplimentare,,santeti reprzentantul unui partid social democrat…cine are bani o sa se trateze in clinici private…Asadar nu mai umiliti si jigniti corpul medical cu “chestia cu plicul”..o sa ajungeti sa legalizati spaga, mita, ciubucul..( primite de vamesi , ospatari, primari, sefi de tren,politisti..)lasati sa se ocupe de aceste aspecte politia, parchetul, fiscul..Sistemul sanitar de stat trebuie sa ramana “nealterat” de gaselnite de a ne “jupui de noi taxe mascate…daca gestionati ministerul e bine sa il gestionati in spiritul doctrinei PSD…nu al PNL…

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: