Baciu: Din postura de pacienti, vom vedea impactul celor 1,7 miliarde de euro din PNRR

18/10/2022
Baciu: Din postura de pacienti, vom vedea impactul celor 1,7 miliarde de euro din PNRR

Baciu: Din postura de pacienti, vom vedea impactul celor 1,7 miliarde de euro din PNRR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/baciu-din-postura-de-pacienti-vom-vedea-impactul-celor-17-miliarde-de-euro-din-pnrr/

Toate resursele financiare din PNRR si din viitorul program operational pe sanatate vor face acest sistem mai eficient si mai performant, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

“Toate resursele financiare, istorice as putea sa spun, din PNRR si din viitorul program operational pe sanatate vor putea face din sistemul de sanatate din Romania unul mai eficient si mai performant. Pentru ca nu este numai o chestiune de cati bani ai si cate resurse ai, ci posibilitatile si instrumentele de optimizare a costurilor, a cheltuielilor pe care le ai la indemana. Daca ai un sistem de sanatate care este performant si cu putini bani, poti sa faci lucruri semnificative si de impact”, a precizat Andrei Baciu, la Forumului Industriei Farmaceutice, potrivit Agerpres.

Potrivit demnitarului, pacientii vor observa impactul celor 1,7 miliarde de euro din PNRR alocati pentru infrastructura din domeniul sanatatii.

“Din postura de pacienti, vom vedea impactul celor 1,7 miliarde de euro numai din PNRR. Sunt 1,7 miliarde de euro alocati pentru infrastructura din domeniul sanatatii pentru reconstructii, modernizari sau dotari cu echipamente. Nu mai vorbesc si de alte proiecte suplimentare care tin de partea de ambulatoriu, de dotarea cabinetelor de medicina de familie. Primul contact cu sistemul de sanatate va beneficia de o imbunatatire semnificativa”, a mai afirmat secretarul de stat.

Etichete: PNRR, investitii sistemul de sanatate, andrei baciu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: