60 de milioane de euro din PNRR pentru cabinetele medicilor de familie, anul acesta

17/10/2022
60 de milioane de euro din PNRR pentru cabinetele medicilor de familie, anul acesta

60 de milioane de euro din PNRR pentru cabinetele medicilor de familie, anul acesta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/60-de-milioane-de-euro-din-pnrr-vor-fi-alocati-pentru-cabinetele-medicilor-de-familie-anul-acesta/

Potrivit Ministerului Sanatatii, primele 60 de milioane de euro din PNRR vor fi alocate pana la finalul anului pentru dotarea si renovarea cabinetelor medicilor de familie.

“Echipa Ministerului Sanatatii a evaluat deja 1.200 de dosare de finantare din cele 1.887 depuse de medicii de familie in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta. Dintre acestea, 1.000 de cereri au fost aprobate pentru finantare, iar lista va fi publicata in cel mai scurt timp pe pagina web a Ministerului Sanatatii. Pentru alte 200 de dosare, echipa de evaluare va solicita documente suplimentare de la medicii de familie, in vederea aprobarii acestora.”, precizeza minsterul.

Pentru imbunatatirea asistentei medicale primare, Ministerul Sanatatii mai transmite ca a publicat, la finalul saptamanii trecute, instructiunea nr. 7 prin care cabinetele medicilor de familie din zonele defavorizate (conform ordinului MS/CNAS 391/187/2015) pot incarca dosarele de finantare pe site-ul proiecte.pnrr.gov.ro. Finantarea acestora se va face in limita bugetului de 135 de milioane de euro.

Proiectele din cadrul PNRR dedicate medicilor de familie au un buget total de 180.450.000 € (fara TVA) si se realizeaza prin 2 metode:

1. Lista preselectata: O alocare de 135.337.500 € (fara TVA) prin care se vor finanta 2.250 de asocieri/cabinete de medici de familie, unde au fost depuse pana in prezent 815 dosare. La aceasta categorie continua depunerea cererilor.

2. Apel necompetitiv: O alocare de 45.112.500 € (fara TVA) pentru un apel de proiecte care se va derula avand la baza principiul: „primul venit – primul servit” pentru finantarea a 750 de asocieri/cabinete de medici de familie, unde au fost depuse pana in prezent 1.072 cereri de finantare.

Etichete: fonduri PNRR, fonduri PNRR sanatate, fonduri PNRR cabinete medici de familie,

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. ILIE MOLEA says:

    Cind va fi publicata lista cu dosarele evaluate ?

  2. Dr.Elena Latcan says:

    Felicitari si multumim Guvernului pentru ajutorul oferit Cabinetelor noastre de Meficina de familie.
    Echipa Centrului Medical PRAIN=Pentru Redarea Auzului si Infatisarii Umane

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: