PNRR | Finantare de 80 milioane de euro pentru minim 30 de ambulatorii de specialitate

26/09/2022
PNRR | Finantare de 80 milioane de euro pentru minim 30 de ambulatorii de specialitate

PNRR | Finantare de 80 milioane de euro pentru minim 30 de ambulatorii de specialitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pnrr-finantare-in-valoare-de-80-milioane-de-euro-pentruambulatorii/

Ministerul Sanatatii a anuntat deschiderea a doua noi apeluri de proiecte in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Potrivit ministrului Alexandru Rafila, este vorba de realizarea a minim 30 de ambulatorii de specialitate si dezvoltarea infrastructurii spitalicesti publice cu echipamente si materiale destinate reducerii riscurilor infectiilor asociate asistentei medicale.

Ambulatoriile de specialitate pot sa fie dotate. Putem discuta de cladiri noi, de reabilitare sau de modernizare a unora dintre cladiri. Nu in ultimul rand, este un lucru pe care putem sa il discutam cat mai rapid cu autoritatile locale. Acolo unde exista, de exemplu, spitale care au adresabilitate scazuta, au mai putin personal medical sa putem sa transformam, la solicitarea dansilor, un spital fara adresabilitate intr-un ambulatoriu de specialitate cu servicii de buna calitate in care se pot face analize, se pot face investigatii, pacientii pot primi tratament sau chiar pot sa beneficieze de spitalizare de zi”, a precizat ministrul Sanatatii intr-o conferinta de presa.

Potrivit demnitarului, “minim 30 de ambulatorii vor fi realizate prin acest apel deschis cu un buget total de 80.000.000 euro fara TVA, iar suma maxima nerambursabila care poate fi primita de un astfel de proiect este de 2,6 milioane euro fara TVA’.

Pot sa aplice cu proiecte unitatile spitalicesti publice cu personalitate juridica sau in care exista deja ambulatorii de specialitate sau spitalele care doresc sa se transforme si sa presteze doar acest tip de activitate. Pe 26 septembrie a fost deschisa platforma pentru depunerea dosarelor de finantare.

“Aceasta platforma va ramane deschisa pana la sfarsitul lunii noiembrie, iar implementarea proiectelor va avea o durata de doi ani, pana la sfarsitul anului 2024″, a mai precizat Alexandru Rafila.

El a adaugat ca aplicantii nu vor fi selectati dupa modelul ‘Primul venit – primul servit’, ci va exista o prima etapa de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii, dupa care se face evaluarea tehnica a proiectelor acordandu-se un punctaj conform unor criterii din grila de evaluare.

Al doilea apel de proiecte vizeaza dezvoltarea infrastructurii spitalicesti publice cu echipamente si materiale destinate reducerii riscurilor infectiilor asociate asistentei medicale. Bugetul total este de 150 de milioane de euro. Dosarele de finantare pot fi depuse incepand cu data de 26 septembrie  si pana la data de 30 noiembrie.

Etichete: PNRR, ambulatorii de specialitate, infectii asociate asistentei medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: