Ministerul Sanatatii: Precizari cu privire la proiectele PNRR dedicate medicilor de familie

29/09/2022
Ministerul Sanatatii: Precizari cu privire la proiectele PNRR dedicate medicilor de familie

Ministerul Sanatatii: Precizari cu privire la proiectele PNRR dedicate medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-precizari-cu-privire-la-proiectele-pnrr-dedicate-medicilor-de-familie/

Ministerul Sanatatii a facut o serie de precizari cu privire la proiectele din cadrul PNRR dedicate medicilor de familie. Potrivit institutiei, programul de finantare are un buget total de 180.450.000 € (fara TVA) si se realizeaza prin 2 metode:

1. Lista preselectata: O alocare de 135.337.500 € (fara TVA) prin care se vor finanta 2.250 de asocieri/cabinete de medici de familie;

2. Apel necompetitiv: O alocare de 45.112.500 € (fara TVA) pentru un apel de proiecte care se va derula avand la baza principiul: „primul venit – primul servit” pentru finantarea a 750 de asocieri/cabinete de medici de familie.

Potrivit ministerului, la data de 26 septembrie 2022, situatia se prezinta astfel:

1. Pentru lista preselectata au fost depuse 759 de dosare, termenul limita fiind data de 14 octombrie 2022.

2. Pentru apelul necompetitiv au fost depuse 1.053 dosare, iar acestea au intrat in etapa de evaluare.

“Daca la data de 14 octombrie 2022, nu se completeaza numarul de 2.250 de solicitari, se va utiliza lista de rezerva de 1.000 de asocieri/cabinete publicata pe pagina dedicata proiectului. Ulterior, daca nu se atinge pragul minim de solicitari, se va deschide apelul pentru toti medicii de familie din mediul rural.
Obiectivul programului de finantare este ca medicii de familie sa aiba cabinete dotate la standarde internationale, care sa permita investigarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor fara a fi necesar ca acestia sa se adreseze altor institutii medicale.”, precizeza MS intr-un comunicat de presa.

Ghidul beneficiarului a fost publicat in transparenta publica in luna iunie 2022, iar apelul pentru depunerea dosarelor a fost lansat in data de 04 august 2022. Pentru a veni in sprijinul medicilor de familie, Ministerul Sanatatii a formulat proceduri de depunere simplificate.

“Ministerul Sanatatii a publicat constant pe pagina destinata proiectului (www.ms.ro), o serie de instructiuni si exemple de completare a anxelor. Ghidul beneficiarului include informatii numeroase cu privire la modul de intocmire a dosarelor, eligibilitatea aplicantilor, respectiv modalitatile de contactare a echipei PNRR din cadrul Ministerului Sanatatii (pag. 15 din Ghidul beneficiarului, sectiunea 4.2. Solicitare informatii, Persoanele interesate de finantare pot trimite intrebari cu privire la acest Ghid utilizand urmatoarea adresa: info.cmf@ms.ro). Angajatii Ministerului Sanatatii au raspuns cu prioritate la solicitarile medicilor de familie, respectiv, au intocmit instructiuni in cel mai scurt timp pentru a clarifica spetele invocate de acestia.”, mai precizeza Ministerul Sanatatii.

Etichete: PNRR, proiecte PNRR medici de familie, finantare PNRR cabinete MF

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Camelia Goga says:

    Buna ziua, ati reusit sa depuneti dosarul pentru finantare?

  2. Marinescu Teodora Emanuela says:

    Buna ziua va mulțumesc pentru oportunitatea pe care mi-o acordați de a solicita finanțate a cabinetului medical.sint medic de familie primar și lucrez intr-un cabinet medical din cadrul societății ForthSan SRL DIN BD.TIMISOARA NR.Q5 SECTOR 6.VA ROG CU RESPECT SA MA AJUTATI S a urmez pSii pentru întocmirea dosarului pentru finanțare a cabinetului

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: