Ministerul Sanatatii: Medicii de familie pot renova si dota cabinetele cu fonduri din PNRR

14/07/2022
Ministerul Sanatatii: Medicii de familie pot renova si dota cabinetele cu fonduri din PNRR

Ministerul Sanatatii: Medicii de familie pot renova si dota cabinetele cu fonduri din PNRR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-medicii-de-familie-pot-renova-si-dota-cabinetele-cu-fonduri-din-pnrr/

Peste 180 milioane de euro din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) sunt puse la dispozitia medicilor de familie pentru investitii in cabinetele medicale, transmite Ministerul Sanatatii.

“3000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicina primara vor avea posibilitatea de a realiza investitii in renovarea si dotarea cu echipamente medicale si mobilier (ex: electrocardiograf digital, ecograf portabil, echipamente IT, monitor functii vitale: frecventa cardiaca, tensiune arteriala non-invaziva, pulsoximetrie, temperatura, spirometru digital etc).”, pecizeaza ministerul intr-un comunicat de presa.

Pentru dotare cu echipamente si mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri in valoare de 45.000 euro fara TVA, in timp ce pentru renovare pot fi solicitate fonduri de pana la 15.000 euro fara TVA.

Ghidul beneficiarului si anexele aferente pentru investitia in „Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistenta medicala primara” din cadrul Componentei 12 – Sanatate – Investitia 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicesti sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Sanatatii la sectiunea Apeluri PNRR Ministerul Sanatatii – C12. Sanatate.

Dosarele de finantare se vor depune pe platforma www.proiecte.pnrr.gov.ro, incepand cu data de 04 august 2022, ora 10:00.

Etichete: PNRR, investitii sanatate PNRR, cabinete medici de familie PNRR

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Claudia Ivasuc says:

    Bună! TVA ul pt echipamente și renovare se va plăti prin finanțare în plus la suma obținută sau trebuie achitat din venitul propriu al cabinetului?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: