Un studiu reconfirma: Vaccinurile anti-Covid si antigripal pot fi administrate in acelasi timp

01/10/2021
Un studiu reconfirma: Vaccinurile anti-Covid si antigripal pot fi administrate in acelasi timp

Un studiu reconfirma: Vaccinurile anti-Covid si antigripal pot fi administrate in acelasi timp

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinurile-anti-covid-si-antigripal-pot-fi-administrate-in-acelasi-timp/

Un studiu recent a concluzinat ca oamenii pot primi, in conditii de siguranta, atat vaccinul anti-Covid cat si vaccinul antigripal in cadrul aceleiasi vizite la medic, relateaza Reuters.

Cercetarea britanica ce intareste deja recomandarile in acest sens, a aratat ca aceasta procedura nu are un impact negativ asupra raspunsului imun produs de oricare dintre cele doua seruri.

In cadrul studiului derulat de Universitatea din Bristol, s-a constatat, dupa testele realizate cu trei vaccinuri antigripale diferite si unul dintre vaccinurile anti-Covid, Pfizer sau AstraZeneca, ca reactiile adverse raportate au fost usoare pana la moderate. Vaccinurile au fost administrate in aceeasi zi, in fiecare brat.

”Este un pas cu pozitiv, care poate insemna mai putine programari pentru persoanele care au nevoie de aceste vaccinuri”, a declarat Rajeka Lazarus, un specialist infectionist care a participat la pentru studii privind vaccinurilor anti-Covid.

Studiul a fost realizat cu implicatrea a 679 de voluntari din 12 locatii din Anglia si Tara Galilor. Rezultatele finale urmeaza sa fie publicate in jurnalul stiintific Lancet.

Si in Romania a fost emisa o recomandare in acest sens, de realizare a vaccinarii antigripale si anti-Covid. Medicii si autoritatile din domeniu au decis ca, anul aceasta, cine doreste sa se vaccineze antigripal poate sa beneficieze, la medicul de familie, si de vaccinul anti-Covid.

Potrivit medicului Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familie, masura vine atat in sprijinul medicilor vaccinatori, cat si ai pacientilor, astfel ca ii sfatuieste pe medicii de familie sa aplice aceasta reglementare, vaccinarea simultana a vaccinului anti-Covid cu cel anti-gripal.

Acesta este motivul pentru care am facut aceasta recomandare, pentru ca stiam ca va veni sezonul in care trebuie sa administram si vaccinul gripal. In acest fel, se evita pierderea oricarei sanse de vaccinare. Practic, cand o persoana se prezinta pentru vaccinare pentru unul dintre vaccinuri, poate sa il primeasca si pe cel de-al doilea fara niciun fel de problema.”, a declarat pentru Formare Medicala Dr. Gindrovel Dumitra.

Etichete: administrare vaccin anti-covid si vaccin antigripal in acelasi timp, vaccinuri administrare simultan, vaccin anti-Covid, vaccin antigripal

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: