Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin

20/09/2021
Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-g-dumitra-nu-exista-argument-impotriva-vaccinarii-simultane-anti-covid-cu-alt-vaccin/

Incepe sezonul gripal, iar pe langa vaccinare anti-Covid, se pregateste si campanie de vaccinare anti-gripala.

Medicii si autoritatile din domeniu au decis ca, anul aceasta, cine doreste sa se vaccineze antigripal poate sa beneficieze, la medicul de familie, si de vaccinul anti-Covid.

Vaccinare simultana anti-Covid cu alt vaccin

Cele doua vaccinuri se pot face simultan sau la orice alt interval de timp fata de doza de vaccin COVID-19 sau invers.

De altfel, vaccinarea impotriva virusului SARS-CoV-2 se poate efectua simultan cu toate celelalte tipuri de vaccinuri care sunt incluse in programul national de vaccinare.

In cadrul Comitetului national de coordonare a activitatilor de vaccinare, am luat decizia de a emite o instructiune privind administrarea simultana a vaccinului Covid-19 cu oricare alt vaccin. Aceasta instructiune a fost scrisa de mine, semnata de presedintele CNCAV, colonelul Gheorghita, iar in acest moment este in vigoare. Ca atare, nu exista niciun argument, nici medical, nici legal, care sa impiedice administrarea simultana. CNCAV si-a asumat, ca si multe alte autoritati nationale de reglementare, administrarea simultana, bazandu-ne pe date stiintifice.”, a declarat pentru FORMARE MEDICALA  Dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familie.

Se evita pierderea oricarei sanse de vaccinare

Potrivit medicului, masura vine atat in sprijinul medicilor vaccinatori, cat si ai pacientilor, astfel ca ii sfatuieste pe medicii de familie sa aplice aceasta reglementare, vaccinarea simultana a vaccinului anti-Covid cu cel anti-gripal.

Acesta este motivul pentru care am facut aceasta recomandare, pentru ca stiam ca va veni sezonul in care trebuie sa administram si vaccinul gripal. In acest fel, se evita pierderea oricarei sanse de vaccinare. Practic, cand o persoana se prezinta pentru vaccinare pentru unul dintre vaccinuri, poate sa il primeasca si pe cel de-al doilea fara niciun fel de problema.”, a mai declarat pentru Formare Medicala Dr. Gindrovel Dumitra.

Etichete: vaccinare simultana, vaccinare anti-covid si vaccin gripal, vaccin anti-covid impreuna cu alt vaccin, vaccinarea antigripala, dr gindrovel dumitra

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: